avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... suport psihologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

suport psihologic

Dupa divort, sotul si-a gasit repede o viitoare sotie pe care i-a prezentat-o si celui mic.Acesta insa se preface ca o place de frica tatalui. Copilul are inca intrebari fara raspuns din partea lui si nu doreste o intalnire la care sa particip si eu si sa-i explicam ce se intampla si cat de firesti sau nu sunt lucrurile.
Ce ma sfatuiti sa fac astfel ca cel mic sa nu sufere?
Cel mai recent răspuns: ContSters214874 , utilizator 11:07, 6 Iunie 2012
Pe langa anxietatea de separare, copilul, in functie de varsta la care se afla, are in mod firesc si multe alte intrebari cu privire la "celalalt partener"; trebuie asigurat, in limbajul adecvat varstei si capacitatii de intelegere, ca atat dumneavoasta cat si tatal sau il iubiti si il veti iubi la fel de mult chiar daca nu mai constituiti un cuplu. Intalnirile dintre dumneavoastra si fostul partener trebuie sa fie in termeni amiabili, fara resentimente, atunci cand este martor si copilul; incercati sa stabiliti cu fostul sot un pact de comunicare calma pentru a nu traumatiza copilul.
Unii copii considera separarea parintilor ca fiind vina lor ca nu au fost "cuminti" - considera ca au fost pedepsiti astfel; daca observati aceasta stare de invinovatire trebuie, cu multa blandete sa il asigurati ca nu este el vinovat.
Luati legatura cu un psiholog specializat in psihologia copilului daca observati modificari de comportament, (emotional, fizic). Ar fi multe de spus dar sunt necesare varsta, sexul copilului si modul de manifestare a ceea ce dumneavoastra ati afirmat "Acesta insa se preface ca o place de frica tatalui."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil - drept de vizitare daniel3 daniel3 am un copil de 12 ani care in urma divortului instanta mi la incredintat mie. acum fosta a intentat actiune de vizita copilului dar el nu doreste sa se duca ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita instantei expertiza psihiatrica a celuilalt parinte aiai aiai ? intr-un proces de divort si incredintare minor, motivat de urmatoarele: - agresivitate si impulsivitate crescuta (pana acum, fata de sotie); exista mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă numesc alina, și am divorțat de fostul soț ... Georgiana@25 Georgiana@25 Bună ziua, mă numesc Alina, și am divorțat de fostul soț de 1an și jumătate,din aceasta căsătorie a rezultat un copil de 5 ani, și avem custodie ... (vezi toată discuția)