avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul de a primi un salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul de a primi un salariu

am fost angajata la o firma timp de 8 luni si jumatate .in momentul angajarii m-i s-a spus ca voi avea carte de munca cu norma intreaga. mentionez ca am lucrat 12 cu 24 cu48 ore in momentul in care am fost data afara fara un motiv am aflat ca in cartea de munca m-i s -a inscris doar cite 2ore pe zi .salariul pe ultima luna nu l-am primit si nicidrepturile de concediu.am facut reclamatie la itm dar ca de obicei angajatorul nu a primit decit o sanctiune ,pe care el,angajatorul,a specificat ca el nu o v-aplati.care sint pasii pe care trebuie sa-i urmez ca sa-l dau i n judecata/?vreau sa specific ca nu am mare lucru la mana cu ce sa dovedesc ca am lucrat cite 12 ore pe tura.
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 14:46, 6 Iunie 2012
ITM-ul nu poate aplica alte sanctiuni decat avertismentul sau amenda .. altceva nu are cum.

In c.i.m. ce durata a timpului de munca este stipulata? .. varianta ar fi anularea tuturor actelor care sunt emise cu incalcarea legislatiei in vigoare.
Prezenta la lucru poate fi o dovada. Daca ati semnat o condica de prezenta, graficele de lucru pot fi dovezi. Puteti avea martori colegi de serviciu. Fluturasii de plata a salariului ii aveti?Cum de nu v-ati sesizat mai demult de aceasta situatie? . Oricum contracte individuale de munca cu timp partial se pot incheia incepand cu 01.03.2003, data intrarii in vigoare a noului cod al muncii.Poate ati semnat un act aditional la contractul de munca prin care s-a modificat timpul de lucru. Ce pot sa va spun , ca stagiul de cotizare pentru pensie si pentru un contract de munca cu timp partial este acelasi ca la norma intrega. In cazul somajului, stagiu de cotizare este proportional cu timpul pentru care a fost incheiat contractul. In legatura cu carnetul de munca va spun ca inca din anul 2011 nu se mai opereaza date legate de contractul individual de munca. Daca v-a incetat contractul individual de munca cu articolul 65 alineatul 1 , prin restructurarea postului, puteti sa actionati in judecata angajatorul . Drepturile de concediu de odihna neefectuat pe anul in curs pana la data incetarii contractului de munca se compenseaza in bani la data incetarii acestuia.
art 166 din codul muncii republicat
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca semnat pentru 8ore/zi si declarat 2ore/zi; doanna3 doanna3 Buna ziua! In februarie 2012 m-am angajat la un SRL unde am semnat un contract de munca cu o durata de lucru de 8ore/zi. In iunie 2014 am plecat prin demisie ... (vezi toată discuția)
Eroare de inregistrare in cartea de munca blondu106 blondu106 Doresc ajutor intr-o problema.M-am angajat in 1987la tipografia Informatia Bucurestiului din str.Brezoianu cu contract pe perioada nedeterminata si program ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca... beaurevers beaurevers Buna ziua, am si eu doua probleme cu Contractul individual de munca care a fost inregistrat din data de 01-09-2006...1. la durata muncii este scris 2 ore pe zi ... (vezi toată discuția)