avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedepse complementare si accesorii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedepse complementare si accesorii

Buna ziua ! Am urmatoarea problema : printr-o s.p. o persoana a fost condamnata la 2 ani inchisoare si la pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art 64 lit a , b, c Cp pe o perioada de 1 an. In baza art.71 Cp. i s-au interzis exercitarea drepturilor prevazute de art.64 lit. a, b, c . in baza art.81 Cp ,se dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o perioada de 4 ani, potrivit art. 82 Cp. In baza art.71 alin. 5 Cp. se suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii conditionate a pedesei.
Intrebarea mea se refera la faptul ca ,asa cum inteleg eu trebuie incetat contractul individual de munca al persoanei respective , tinad cond ca nu este suspendata pedeapsa complementara in ceea ce priveste art. 64 lit. a, b, c.
Am primit si de la executari penale indrumarea de a pune in executare sentinta in baza art. 426 Cpc.
Aveti alta parere? Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:49, 8 Iunie 2012
Pe perioada suspendării executării pedepsei care i-a fost aplicată înculpatului, sunt suspendate şi pedepselor accesorii , conform art. 71 , alin. 5 , Cod penal.
Tocmai de aceea s-a făcut menţiunea în dispozitivul hotărârii, pentru a se avea în vedere .
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei, aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde ".
Multumesc pentru intelegere.
dana manea a scris:

suspenadarea pedepselor accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inseamna ca pedepsele complementare nu se mai aplica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare titlu sentinta penala dana manea dana manea Un salariat din instituita noastra,a fost condamnat penal,in baza vechiului cod penal art.289 alin.1 cu aplicarea art.5 cod. pen. la pedeapsa de 1 an si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Penal floringanea1 floringanea1 as dori sa stiu si eu la ce se refera art 71 cp ali 1,art 64 lit a teza 2, si litera b, si art 86 al 1 cp si art 359 cpp (vezi toată discuția)
Explicatimi termeni ZburleaFlorin ZburleaFlorin În baza art.71 Cp interzice inculpatului drepturile prev. de art.64 lit a teza a II a şi lit. b ca pedeapsă accesorie. În baza art. 81 Cp suspendă ... (vezi toată discuția)