avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... aplicare titlu sentinta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

aplicare titlu sentinta penala

Un salariat din instituita noastra,a fost condamnat penal,in baza vechiului cod penal art.289 alin.1 cu aplicarea art.5 cod. pen. la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare.
In baza art. 33-34 cu aplicarea art.5 cod. pen. contopeste pedepsele aplicate in pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare pe care inculpatul o va executa.
In baza art.65 alin.1 aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II-a , lit. b si c pe o durata de 3 ani
In baza art. 71 aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit a teza a II-a si lit. b pe durata executarii pedepsei principale.
In baza art. 86 indice 1 dispune suspendarea executarii pedepsei sub supravegere pe durata termenului de incercare de 6 ani stabilit conform art. 86 inice 2
In baza art. 86 indice 3, pe durata termenuui de incercare, trebuie sa se supuna urm. masuri de suraveghere>
sa se prezinte la...
sa primeasca vizitele..
sa anunte...
sa comunice...
I se atrage atentia asupra disp. 84 indice 4 privind revocarea suspendarii execurarii pedepsei sub supraveghere
In baza art. 71 alin. 5, pe durata suspendarii sub supravegherea executarii pedepsei inchisorii, se suspenda si executarea pedepselor accesorii.
Intrebarea este ce sa facem in acest caz,intrucat ni s-a trimis adresade la judecatorie, pentru a lua masurile ce se inpun ,conform sentintei care este definitiva.
Pedeapsa complementara este suspendata?
Doar executarea pedepsei privative de libertate este suspendată. Pedeapsa complementara si accesorie nu
potrivit disp. art. 71 alin.5 din vechiul cod penal, pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii se suspenda si executarea pedepselor acesorii. Pe mine ma intereseaza pedeapsa complementara. Cu ea ce se intampla? Va rog, ajutati-ma!
Pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de gratiere?scap de plata cheltuielilor de judecata? mariusgl11 mariusgl11 Ora estimata: Complet: C16F Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: I. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. 2 lit. b pct. 18 şi art. 9 alin. 2 din Legea ... (vezi toată discuția)
Infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice nurhan nurhan Solutia pe scurt: HOTÃRÂRE 30.03.2012 În baza art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 3201 alin 7 C.p.p., condamnă inculpatul...... la ... (vezi toată discuția)
Suspendare supraveghere perioada ? mariusgl11 mariusgl11 decizie penala 2012 decembrie 07.03.2012 Ora estimata: Complet: C16F Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: I. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. ... (vezi toată discuția)