avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

Anul trecut am avut un accident rutier in care am suferit vatamari corporale,precizez ca accidentul nu s-a produs din vina mea.Problema mea este,cei de la societatea de asigurari a vinovatului au facut dosar de despagubiri,in care eu am cerut 300000 ron,la sase luni de la accident,societatea de asigurari respectiva,m-a sunat si verbal mi-au spus ca ei imi ofera 80000 ron,spunandu-mi ca aceasta suma nu se mai poate negocia repet totul verbal,nimic scris,eu dorind cel putin jumatate din suma ceruta de mine. Intrebarea mea este,cat dureaza si daca merita un astfel de proces cu o societate de asigurari? eu neavand o situatie materiala buna si de la accident pana in ziua de azi neputand merge la servici Am avut pana acum 140 zile ingrijiri de la medicul legist si urmeaza sa se mai faca o interventie chirurgicala pentru scoaterea tijelor.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 16:29, 13 Iulie 2012
Societatea de asigurari nu va va oferi nici o suma de bani daca nu semnati un document prin care renuntati la orice alta pretentie cu privire la accidentul rutier in care ati fost implicat. Asta va spun din proprie experienta, dupa ce am lucrat cu astfel de dosare 5 ani in diferite societati de asigurare.
De asemenea, societatea de asigurare va incerca sa va ofere o suma mult mai mica decat ceea ce puteti obtine in cadrul dosarului penal. Niciodata oferta asiguratorului nu se va apropia nici macar la 50% din minimul pe care il puteti obtine in instanta.
Pentru ca dosarul de cercetare penala in care sunteti parte vatamata si parte civila sa se solutioneze mai repede, dumneavoastra trebuie sa depuneti toate documentele medicale la dosar, sa "insistati" prin diverse adrese si solicitari de precizare stadiu dosar penal. In acest fel va garantez ca vinovatul va fi trimis in judecata mult mai repede.
In ceea ce priveste dovezile de cheltuieli cu medicamente, in spital, etc, aceste pot fi probate, mai ales in cazul "atentiilor" date medicilor si cu martori.
La numarul de zile de ingrijiri medicale pe care il mentionati, dumneavoastra trebuie sa solicitati daune materiale si morale mult mai mari decat deja ati facut-o. Mai ales ca instanta nu va da niciodata tot ce solicitati, dar si pentru ca in cazuri similare s-au stabilit sume mult mai mari.
Avand in vedere complexitatea cazului dumneavoastra, trebuie sa va adresati unui avocat.
Dvs.spuneti ca nici o societatea de asigurari nu va va oferi nici o suma de bani daca nu semnati un document prin care renuntati la orice pretentie,bun,dar cum fac sa obtin oferta lor scrisa,pana acum doar verbal am discutat si mi s-a spus ca scris nu se face asa ceva.De consultat un avocat nici vorba ,nu pot sustine financiar asa ceva
"Oferta" nu poate fi decat verbala, inainte de a depune cererea de despagubire.Suma solicitata este cea pentru care este valabila mentiunea privind renuntarea la alte pretentii.Somati asiguratoul sa va plateasca despagubirea in termenul indicat in legislatie.Daca nu plateste sau plateste partial, continuati in instanta pentru plata integrala sau diferenta, aplicand si majorarea datorta intarzierii pntru fiecare zi.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
nucu$, utilizator
Noutati.Am scos de pe net tot Ord.CSA nr.14/2011,discut cu cei de la sigurari ne intelegem la cei 80000 de ron primesc un contract de tranzactie il semnez.Pana aici toate bune si frumoase,in acel contract era specificat ca plata se face in 15 zile.Surpriza in a14 zi primesc un tel de la soc. de asigurari si mi se spune ca s-a intrunit o comisie si suma a scazut ''subit'' la 40000 fara o alta explicatie.concluzie,nici o lege nu-i atinge pe asiguratorii nostri mult iubiti,
Sa nu credeti ca asiguratorii sunt mai presus de lege. Sunt mii de hotarari prin care sunt obligati la plata.
Ceea ce v-am sfatuit e sa apelati la serviciile unui avocat. Sunt sume mari in discutie si societatea de asigurare va forta lucrurile. Aveti nevoie de cineva care sa va apere drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar vatamare corporala si daune morale GFC GFC In data de 10.06.2014 am depus la societatea de asigurari EUROINS un dosar de dauna vatamare corporala si daune morale, urmand a fi contactata de la sediul ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)