avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VREAU SA_Mi IAU COPII IN ITALIA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VREAU SA_Mi IAU COPII IN ITALIA

SUNT DIVORTATA DE 4 ani,copii sunt in incredintarea mea,printro hotarare definitiva si irevocabila...el nu a platit niciodata o pensie alimentara....de un an sunt in italia,muncesc in regula,tot ce castig trimit copiilor mei,care sunt cu mama mea....acum vreau sa mii iau asa cum mi-am dorit din momentul in care am plecat....e vorba de o printesa de 9 anisori si un print de 6 ani,viata mea....am renuntat in momentu plecarii la un post de inginer,din cauza ca nu mai faceam fata cheltuielilo din ce in ce mai mari....de la tocuri am coborat la spalat cu... ri,dupa 18 ani de scoala si 7 ani de munca,ca inginer,nu mia folosit la nimic,am fost nevoita sa iau decizia pe care am luato.....va rog din tot sufletul sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pt a-mi scoate copii din tara si de ce anume am nevoie.....fostul sot nu ar fi de acord niciodata de a semna ceva pt a pleca cu copii nu pt ca ii pasa de ei ci pt a-mi face rau in continuare....va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:28, 8 Iunie 2012
Daca aveti hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care minorii v-au fost incredintati spre crestere si educare, nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru ca acestia sa paraseasca tara, probleme s-ar putea ivi in situatia in care tatal are dreptul la vizita...iar prin plecarea din tara, i s-ar putea incalca acest drept
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Buna ziua. Puteti oricand sa va luati copiii in Italia intrucat v-au fost incredintati Dvs. dupa ce luati copiii in Italia trimiteti-I fostului sot o notificare in care il anuntati cu privire la noul domiciliu al copiiilor , in cazul in care are drept de vizitare.
am fost informata ca din octombrie 2011 exista o lege in care spune ca am nevoie de semnatura fostului sot pt a scoate coppi din tara....va rog din suflet sa-mi dati dc puteti detalii cu privire cu dreptul de ai scoate din tara fara a avea nevoie de acordul lui...dc nu ma insel este o lege din 2008....va rog sa-mi spuneti dc este aceeasi si dc afost modificata in vreun fel.....va multumesc din suflet pt o veste buna
In primul rand vreau sa ma intelegetii doua lucrurii .. Vizitarea Italiei impreuna cu minorii nu este o problema dar stabilirea domiciliului este imposibila fara acordul tatalui .Schimbarea domiciliului in italia se poate face doar cu o Hotarare definitiva si irevocabila din care reiese noul domiciliu in italia ..Daca nu aveti o astfel de hotarare si vetii ramane acolo cu minorii putetii chiar sa ii pierdeti in fata Tatalui deoarece in baza legii 100/1992 fapta se numeste Rapire internationala de minor .

Incercati cel mai bine sa luati legatura cu tatal poate puteti obtine acordul lui . daca nu deschhidetii actiune inc are cereti schhimbarea de domiciliu in italia si doveditii ca nu a avut rteletii cu minorii nu a platit pensie si putetii avea sanse sa se dea o Hotarare in favoarea dumneavoastra ..

Altfel nu recomand sa plecatii
Puteti iesi din tara cu minorii doar in baza hotararii de incredintare legalizate, tot in baza acelei hot, le faceti si pasaport.
Pentru stabilirea in Italia, inscriere la scoala, medic, pt obtinerea actelor necesare pt copii etc, e mai usor sa va interesati acolo daca aveti nevoie de acordul tatalui sau de ce alte acte aveti nevoie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua trandafirialbastru trandafirialbastru ma numesc Florentina.as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.Imi pot lua copilul din tara fara procura tatalui???Mentionez ca inca nu ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintelui cu , cutodie emiliapetre emiliapetre SINT O MAMA CU 2 BAIETI MINORI PE CARE DORESC SA AI IAU CU MINE INAFARA TARIII . AM CUSTODIA COPIILOR SI AS DORI SA STIU CE SE POATE INTIMPLA DACA ,COPIII NU ... (vezi toată discuția)
Minori alinaio alinaio am doi copii minori din oct am divortat de tatal lor ei mi au fost incredintati mie am o hotarare definitiva in acest sens se poate sa i scot din tara fara ... (vezi toată discuția)