avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... cod fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

cod fiscal

punem cazul: sunt jucator de pariuri sportive , loto , aparate videoloterie. sa presupunem ca castig azi la loto 200 lei, la pariuri 300lei, si la aparate 500lei dar din 2 bilete (200lei + 300lei) care este impozitul ce mi se va opri de catre organizatorsi ce impozit si cas imi va fi oprit de catre stat la sfarsitul anului fiscal. care este legea din codul fiscal care se aplica si incepand cu ce data. am inteles ca a aparut o lege incepand cu data de iunie 2012, care este aceea.
Cel mai recent răspuns: carmencrisss , utilizator 22:19, 12 Iulie 2012
In cazul expus de Dvs. nu vi se retine nici impozit, nici contributii la sanatate.

La veniturile din jocuri de noroc nu se retin contributii sociale la sistemul public de pensii.

Nu sunt impozabile veniturile obţinute din premii şi din jocuri de noroc, în bani şi/sau în natură, sub valoarea sumei neimpozabile stabilită în sumă de 600 lei, realizate de contribuabil
pentru câştigurile din jocuri de noroc, de la acelaşi organizator sau plătitor într-o singură zi.

Contributia la sanatate, se plateste doar daca realizati venituri mai mari decat valoarea stabilita ca neimpozabila, adica mai mult de 600 lei si se calculeaza doar la diferenta.
mulumesc pentru raspuns, dar as dori si eu care este legea prin care se opreste contributie la sanatate si de cand se aplica, si este valabila pentru toate casele de pariuri?
Cod Fiscal
CAPITOLUL III Contribuţia de asigurări sociale de sănătate privind persoanele care realizează alte venituri, precum şi persoanele care nu realizează venituri

ART. 296^27 Contribuabilii
c) premii şi câştiguri din jocuri de noroc;
ART. 296^28 Stabilirea contribuţiei
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate prevăzută la art. 296^27 alin. (1) se stabileşte de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuală, pe baza informaţiilor din:
c) declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit;
ART. 296^29 Baza de calcul
(3) Pentru veniturile din premii şi câştiguri din jocuri de noroc, astfel cum sunt menţionate la art. 75, baza de calcul al contribuţiei este cea prevăzută la art. 76.

ART.76 Stabilirea venitului net din premii şi din jocuri de noroc
Venitul net este diferenţa dintre venitul din premii sau din jocuri de noroc şi suma reprezentând venit neimpozabil.






Buna ziua! Ma intereseaza acest subiect si, prin urmare,as dori sa-mi spuneti daca am inteles corect:
-capitolul III din codul fiscal se alica de la 1 iulie?
- persoanele fizice care obtin venituri din premii şi din jocuri de noroc, în cazul în care acestea reprezintă singurele venituri obţinute, datorează pentru acestea numai CASS 5,5%, care se stabileşte, de unitatea fiscală, prin decizie de impunere, în anul următor realizării acestor venituri, pe baza declaraţiilor depuse de persoană fizică, decizie comunicată contribuabilului prin poştă cu confirmare de primire
CAPITOLUL III
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate privind persoanele care realizează alte venituri, precum şi persoanele care nu realizează venituri
(prevederile acestui capitol se aplică din 1 iulie 2012)


ART. 296^27 Contribuabilii

(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:

a) cedarea folosinţei bunurilor;

b) investiţii;

c) premii şi câştiguri din jocuri de noroc;

d) operaţiunea de fiducie, potrivit titlului III;

e) alte surse, astfel cum sunt prevăzute la art. 78.

(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).
Va rog respectuos , astept un raspuns..!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jocuri de noroc puicuta puicuta la castigurile la bingo se mai calculeaza alte impozite sau contributii in afara de 25% impozit? (vezi toată discuția)
Castig concurs pe internet , ar trebui sa declar venitul ? Andrewstephen1 Andrewstephen1 Salut , Eu lucrez pe un site care se fac logo\'s/web sites , si pe acel site vin clienti care vor logo sau web site design si deschid un concurs care ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale paul200 paul200 Daca castigi la pariuri sau loto, trebiue sa platesti CAS (vezi toată discuția)