Lucrez la o firma privata de 3 ani cu carte de munca cu prog, de 4 ore (pe caz de boala), recent firma a fost vanduta , se pare ca cineva nu agreeaza programul meu si se vehiculeaza ca s-ar putea prin reorganizare sa fiu pusa pe liber; postul nu se desfiinteaza , nu se pune prb. de de productie produse e un job intelectual sa spun asa; va rog sa-mi spuneti in ce conditii m-ar putea concedia, neavand abateri - va rog nu-mi insirati legislatia ca o citesc si eu , doresc o interpretare ... cu multumiri
Pot sa va dau o interpretare fara a insira legislatia.
Firma poate transforma postul intr-unul cu program de 8 ore la care dumneavoastra nu veti mai corespunde medical si ar putea foarte simplu sa scape de dumneavoastra daca asta urmaresc.
Dar nu eu urmaresc sa ve deziluzionez, si va rog sa ascultati statul colegei de mai sus si sa incercati sa purtati o discutie cu conducerea firmei
Cel mai relevant mod de a scapa de dvs este modificarea duratei timpului de lucru, de la 4 ore la 8 ore - asa cum s-a scris mai sus - sau concedierea pentru desfiintarea postului.
Nici concedierea in baza art.61 lit.c si d C.mun. nu sunt chiar asa de relevante , intrucat fiind pensionara pe caz de boala de gradul III aveti posibilitatea de a munci 4 ore/zi. Necorespunderea profesionala trebuie sa o dovedeasca, avand in vedere ca presupune fie necunoaşterea, fie cunoaşterea neîndestulătoare a normelor unei meserii, profesii sau activităţi.
multumesc pt. raspunsuri, in caz ca nu e de bine... art 74.(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.) cum se interpreteaza pt. un program de 4 ore ??! e interpretabil!?
Da, este interpretabil acest articol. In general, el se refera la un program normal de 8 ore/zi ... el nu face referire la salariatii angajati cu c.i.m. cu timp partial.
#-o Ma lovesc..#-o de cateva zile de o problema, sunt angajator, am doi angajati cu probleme, pe unul l-am prins furand si din inventar si de pe cam.de luat vederi..vreau sa-i desfac CIM cu decizie indisciplina, fac referat asta stiu si decizie cu 61 lit.a...dar ii dau si PREAVIZ ????
Caz 2...dau Preaviz unui angajat pe care vreau sa-l schimb pt ca am niste banuieli, deci pot sa spun necorespunzator 61 lit c (parca)...si dupa acea, la expir preaviz, fac decizia...dar DACA NU semneaza preavizul ca a luat la cunostinta ???#-o#-o
Astept un raspung urgent, daca se poate...am termen 5 zile si au trecut deja :stunned:
Concediere
Pisoiash
BUNA SEARA! Daca dorim sa concediem un angajat ptr anumite nemultumiri din partea unor clienti cum trebuie procedat? incadram la abatere disciplinara art61 lit ... (vezi toată discuția)