avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... firme internet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

firme internet

pot fi obligate firmele de internet sa -si ridice firele de pe terasa blocului sau sa plateasc chirie?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:19, 8 Iunie 2012
Avand in vedere ca terasa blocului constituie parte comuna,schimbarea aspectului sau a destinatiei ,se poate face numai cu acceptul asociatiei de proprietari
Pentru ocuparea/utilizarea spatiului parte comuna din imobil,reprezentantul legal al asociatiei de proprietari are autoritatea si competenta-in interesul general al proprietarilor ,sa dispuna acte/masuri prin care utilizarea spatiilor comune sa fie realizata cu incheierea de contracte de inchiriere
In acest sens,la solicitarea operatorilor de internet pentru pozare instalatie,presedintele de asociatie poate negocia contract de inchiriere
Pot fi obligate, daca nu s-a facut un contract initial, numai ca e foate dificil sa le mai pretindeti asa ceva dupa ce proprietarii le-au devenit clienti.
Argumentele lor sunt dintre cele mai diverse, iar cel mai agresiv este acela ca pentru a ajunge in casa proprietarului, cablul parcurge cota-parte a lui din proprietatea comuna. In acest sens providerul se spala pe maini sau "nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase", impingandu-l in fata pe beneficiar - proprietar in asociatie, spunand ca el i-a facut un favor proprietarului, ca si cum interesul sau de afacere ar fi nul.

Cu providerii mari nu aveti nicio sansa, nici chiar in instanta, poate cu cei mai mititei, dar asta ar fi o nedreptate, ca unii sa plateasca si altii ba.
Acest subiect mi-a adus aminte ca avem si noi un cablu ce-i legat undeva pe terasa unei scari, langa casa liftului. Acum pe aceasta terasa facem o lucrare usoara de hidroizolatie iar maine o sa taiem cablurile ce trec pe terasa. Sunt ale unei firme mici care a platit pana acum 2 ani cate 10 le/luna si-apoi a uitat. Asa ca vom lasa cativa clienti fara semnal si vom vedea reactiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare cablu de internet de catre furnizor - contract cu asociatia de proprietari Elvik Elvik Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari in blocul in care locuiesc. Am constatat existenta unui cablu aerian de internet instalat de un furnizor local ... (vezi toată discuția)
Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului de libera alegere a providerului ? gamamen gamamen Stau într-un bloc, care nu este cablat la internet deşi este la 60 de metrii depărtare de un bloc care are acces la toţi providerii de internet. Deoarece ... (vezi toată discuția)