avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor somaj

are drept la ajutor de somaj o persoana care face o facultate dupa 30-35 de ani dar nu isi gaseste de lucru imediat dupa ce si-a luat licenta?daca da, in ce conditii?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:37, 8 Iunie 2012
1. Denumirea corecta si legala este indemnizatie de somaj.

2. Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj un absolvent (nu conteaza varsta) trebuie sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii (va prezenta si o adeverinta de la facultate in care se precizeaza data absolvirii).

3. Data absolvirii nu este data sustinerii licentei ci data terminarii ultimului an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea facultatii cool_girl_em cool_girl_em suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj europencil europencil Sotia mea, in varsta de 43 ani, a frecventat si a absolvit in aceasta vara, luna iunie 2010 si cu licenta in luna septembrie 2010, a doua facultate curs la zi, ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj dianabalan dianabalan Buna ziua, Doresc sa-mi spuneti daca un student, Facultate de stat la zi, in an terminal, in iulie sustine examenul de licenta, poate benficia de ajutorul de ... (vezi toată discuția)