avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul complet de cotizare corelat cu reducerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul complet de cotizare corelat cu reducerea varstei de pensionare

Sunt pensionata la limita de varsta in baza Legii 19, n. 01.1953,( femeie). Stagiul complet de cotizare s-a considerat 28ani 8 luni. Am lucrat 20 ani grupa II, as fi avut dreptul la 4,5 ani reducere de varsta, respectiv din noiembrie 2007,dar am lucrat inca 3 ani si m-am pensionat in noiembrie 2010. "Descopar" pe forum, cu intarziere, Decizia nr.4/4 aprilie 2011, Recurs ICCJ, cu privire la modalitatile de stabilire a varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare pentru pensionarii care beneficiaza de reducerea varstei de pensionare. Daca corecta era aplicarea Anexei 3/L19, stagiul complet (si corect) de cotizare este 1) 27ani si 10 luni, conform lunii noiembrie 2010 cand am depus cererea de pensionare sau 2) chiar 26ani si 4 luni, corespunzator lunii noiembrie 2007 cand aveam deja dreptul la pensionare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:03, 14 Iunie 2012
Ma bucur ca ati intalnit o persoana cu care ati putut sta de vorba. Insa, doamna nu avea cum sa va asigure ca nu pierdeti punctajul suplimentar primit potrivit OUG nr. 209/2008 - in primul rand nu va lucra ea dosarul iar in al doilea rand legal este sa il pierdeti.

Nu puteti sa puneti conditii instantei. Nu este posibil sa-i solicitati ce v-a sugerat doamna, care cu siguranta nu are pregatire juridica, adica asta:
Sfatul a fost ca in instanta sa solicit revizuirea stagiului in conditiile mentinerii punctajului suplimentar de gr.II, cu varianta de a-mi retrage solicitarea im mod contrar.

Nu inteleg de ce spuneti ca trebuie sa ajungeti mai intai la Comisia Centrala de Contestatii. Daca veti primi decizie emisa potrivit Legii nr. 19/2000, o veti contesta direct in instanta, in termen de 45 de zile de la comunicare. Succes, doamna! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul in interesul legii: stabilirea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare rududoo rududoo Astazi am citit Recursul in Interesul Legii: stabilirea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare. Decizia 4 din 4 aprilie 2011 ... (vezi toată discuția)
Majorare punctaj grupe de munca - oug nr. 209/2008 sch sch Majorarile de punctaj conf.OUG 209 se vor aplica si pensionarilor carora li s-au facut recalcularea punctajului in 2005 si care,datorita anilor de grupa, au ... (vezi toată discuția)
Care este stagiul complet de cotizare pentru grupa i de munca? biwak03 biwak03 Buna ziua, Sunt nascut in ianuarie 1949 si am realizat stagiile de cotizare: * 29 ani + 21 zile - grupa 1 (pana in 30 martie 2001) * 1 an + 6 luni + 28 zile ... (vezi toată discuția)