avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire- reducere impozit pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire- reducere impozit pe cladiri

Ca multi alti cetateni mi-am reabilitat termic pe cont propriu apartamentul fara sa inchei contract,factura,chitanta,proces verbal de receptie.Potrivit codului fiscal primaria poate acorda scutire-reducere de impozit pe cladiri pentru persoanele care si-au reabilitat termic locuintele pe cont propriu ,, pe baza procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor"In situatia mea ( lipsa contract,facturi,chitante etc)care ar fi posibilitatea concreta obtinerii ulterioare a actelor necesare aprobarii scutirii sau reducerii impozitului pe cladiri? Raspunsul vostru ar ajuta pe foarte multi oameni.Multumesc si in numele lor.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:56, 11 Iunie 2012
Daca executia modernizarii si reabilitarii termice a apartamentului a fost realizata cu unitate specializata si acreditata,desfasurati demersuri la nivelul acesteia pentru emitere documente justificative
Numai daca obtineti PV receptie de la executant puteti solicita reducerea impozitului aferent imobilului
Am zis deja ca am efectuat lucrarile fara contract- adica apeland la puzderia de ,, meseriasi" in ale izolarii termice. Sa inteleg ca NU AM NICIO SANSA?
Consiliile locale pot acorda astfel de facilitati (reducerea impozitului pe cladiri ) prin Hotarari de Consiliu Local in care sunt prezentate: procedura de acordare a facilitatii, conditiile care trebuie indeplinite, documentatia necesara acordarii facilitatii .
Dvs trebuie sa va interesati la primarie(sau pe site-ul primariei) daca este adoptata o astfel de HCL pentru anul 2012, sau in Hotararea privind stabilirea impozitelor si taxelor pe anul 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit cladiri dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca o cladire care detine certificat de performanta energetica conform legii nr. 372/2005, este scutita de ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pe cladire livias livias recent Guvernul Romaniei a emis o lege potrivit careia persoanele care isi reabliliteaza termic apartamentele beneficiaza de scutire de impozit. In ce consta ... (vezi toată discuția)
Program de reabilitare termica blocuri cameliaborangic cameliaborangic ca prprietar este obligatoriu sa participi la programul de reabilitare termica (vezi toată discuția)