avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ABONAT TELEFONIE MOBILA
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ABONAT TELEFONIE MOBILA

Buna ziua si bine v-am gasit!
Sunt o noua cititoare a paginii dvs,si ma bucur ca aici am gasit multe informatii utile.
Sa incep prin a va relata povestea mea,
Sunt abonata de f multi ani la o companie de telefonie mobila, in decembrie 2011 am hotarat sa imi prelungesc abonamentul,pe inca 2 ani.Astfel am schimbat tariful ,intr-unul mai mare,mai exact de 25 de euro,pentru a putea sa imi achizitionez un telefon,mult dorit.
Insa,dupa cateva zile,problemele mele au inceput,telefonul nu functiona la parametrii normali,mai exact,din senin se inchidea,si mai functiona cand si cand,am fost de nenumarate ori la ei,l-am trimis de 5 ori in service,chiar si acum telefonul meu este in service.Nemultumirea mea consta in faptul ca eu platesc un abonament destul de mare pentru veniturile mele,iar ei isi bat joc de mine,asa ca am decis sa imi micsorez abonamentul,pentru ca daca l-as fi inchis,as fi fost obligata sa platesc o mare suma de bani,de care eu nu dispun.Numai ca surpriza,cand am sunat la ei,sa ii intreb,stiind ca dupa 8 luni de zile contractuale,se poate face orice micsorare,ei imi spun ca nu se poate,e un contract nou pe care l-am semnat si pe care trebuia sa il citesc.De 2 zile citesc acel contract,si nu este stipulat nicaieri ca eu nu am voie sa micsorez acest abonament.EI au gasit explicatia,daca nu scrie,inseamna ca nu se poate.Eu ce pot face in acest caz?#-o
Va multumesc pentru timpul acordat,citirii acestui mesaj!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 12:32, 9 Iunie 2012
Ati citit atat contractul cat si toate anexele sale? Asfel de clauze se regasesc de obicei in documentul Termeni si Conditi Generale, anexa importanta a contractului.
O clauza nescrisa in contract efectiv nu exista dar in general companiile au clauzele acestea trecute in TCG sau alte acte aditionale.
Care e perioada minima contractuala pentru care ati semnat cand v-ati luat noul telefon? In mod obisnuit in aceasta perioada minima contractuala nu ati putea sa modificati unilateral contractul micsorand pretul sau si modificand oferta.
Daca totusi eu sunt in eroare si d-voastra aveti dreptatea de partea d-voastra puteti face o notificare scrisa companiei C. iar in cazul in care problema nu se va rezolva pe cale amiabila ii puteti actiona in instanta pentru rezilierea contractului avand in vedere ca nu ati fi incheiat acest contract daca ati fi stiut de viciile ascunse ale telefonului mobil.
Am citit atat contractul cat si anexele..nu este stipulat nicaieri ca eu nu pot micsora acest abonament,si nici o perioada minima.Contractul este incheiat pe o perioada de 24 luni.
Asta nu stiu eu...daca am sau nu dreptatea de partea mea...cert este ca sunt nemultumimta :(( .va multumesc din suflet pentru raspuns
Spuneti ca e incheiat pe 24 de luni contractul.In aceasta perioada ar trebuii sa fie mentinuta oferta de la semnarea contractului, conform clauzelor? Daca da, atunci aceasta e perioada minima contractuala. Ce modalitati de reziliere sau modificare ale contractului au fost stipulate?
Aveti si varianta formularii unei plangeri la "Protectia Consumatorului".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila alexrose alexrose Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie: Am un contract de telefonie mobila din 2008. In data de 15-12-2009 am semnat un act aditional prin care ... (vezi toată discuția)
Tcg - termenii si conditiile generale ale contractelor de telefonie mobila cristi2012 cristi2012 Buna ziua,mama mea a facut in nr cu 2 ani de zile un abonament la o firma de telefonie mobila. In momentul semnarii contractului a cerut acei TCG dar angajatul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu firma de telefonie mobila alina240 alina240 Buna ziua, As avea o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Avem pe firma un contract cu o firma de telefonie mobila cu un abonament destul de mare.Momentan ... (vezi toată discuția)