avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reziliere contract cu firma de telefonie mobila
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reziliere contract cu firma de telefonie mobila

Buna ziua,

As avea o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
Avem pe firma un contract cu o firma de telefonie mobila cu un abonament destul de mare.Momentan consumul nu mai este atat de mare si am dori sa reziliem contractul sau sa trecem la un abonament inferior insa firma de telefonie ne cere penalitati de reziliere in suma foarte mare.
Oare nu exista nici o posibilitate de a evita aceste penalitati de reziliere?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 11:36, 3 Noiembrie 2009
In cazul in care treceti la un abonament de valoare foarte mica firma de telefonie mobila nu are ce sa va faca! Dvs ati beneficiat de o anumita oferta promotionala care , reziliata inainte de termen , va obliga la plata unor penalitati contractuale. Dar , daca nu reziliati contractul , dar treceti la un abonament de valoare mai mica , firma de telefonie mobila nu va poate penaliza. B-)
Discutati cu consilierul care se ocupa de abonamentul dvs de la compania de telefonie mobila.
B-)
In contractul semnat cu operatorul de telefonie exista anumite clauze penale stipulate tocmai in eventualitatea unei rezilieri la solicitarea consumatorului.
Partile fiind de acord cu acestea la momentul semnarii contractului, termenii contractuali sunt obligatorii pentru ambele parti.
Orice modificare, renuntare la contract trebuie confirmata si de catre cealalta parte. Ori in in conditiile in care operatorul de telefonie nu este de acord cu rezilierea decat in conditiile platii unei taxe de reziliere, nu aveti decat sa va supuneti clauzelor contractuale asumate prin semnatura.
Chiar si la schimbarea serviciilor oferite, in conditiile semnarii unui nou contract, operatorul de telefonie poate sa nu va solicite taxa de reziliere.Totusi, consider ca trebuie discutat mai in amanunt despre acest aspect cu operatorul insarcinat sa clarifice situatia contractului dumneavoastra.
Exista o posibilitate de a solicita in instanta rezilierea contractului daca dovediti culpa operatorului de telefonie pe parcursul derularii contractului iar taxa de reziliere nu va mai fi impusa.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila daniel12 daniel12 am un abonament la [EDITAT] si as vrea sa renunt la el in baza legi care tocmai sa dat am sunat la dansi si miau zis ca trebuie sa platesc suma de 150 euro ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila legea 161/2010 cristi_cj cristi_cj Buna , in urma cu un an am semnat un contract cu o companie de telefonie mobila (un abonament) iar acum m-am prezentat la un ghiseu pentru a notifica aceasta ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)