avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Medic ajuns la varsta de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Medic ajuns la varsta de pensie

Matusa mea medic primar neurolog a ajuns la varsta de pensionare si de la varsta de 2 ani este invalida - '' adica are un picior cu peste 10 interventii chirulgicale"- deplasandu-se cu greutate , cu ajutorul unui baston. Certificat de handicap a scos abia dupa 2000 dar are acte din care rezulta starea in care sa aflat inca de la varsta de 2ani .Acum daca iese la pensie, la limita de varsta poate beneficia de vreun avantaj financiar , in calcularea pensiei si daca DA in baza carei legi. Va multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:22, 10 Iunie 2012
gradul de handicap gradul II , cotizatie timp de 40 de ani
Din punctul de vedere al legislatiei pensiilor, gradul de handicap nu aduce beneficii materiale. Singurul avantaj este cel prevazut la art. 58 din Legea nr. 263/2010 - reducerea varstei standard de pensionare pentru handicap preexistent calitatii de asigurat, insa inteleg ca in cazul matusii dvs. nu este cazul aplicarii acestui articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce demersuri sunt necesare pentru a obtine o reducere a varstei de pensionare datorita unei invaliditati gradul ii din 2007 ? Vasile Rascanu Vasile Rascanu Am fost pensionat in 2007 gradul II invaliditate . Varsta standard de pensionare : 65 de ani conform deciziei privind acordarea pensiei de invaliditate. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta, persoana cu handicap preexistent calitatii de asigurat escuco escuco sunt nascut pe 26.12.56,am o vechime de 16ani,7luni si 13 zile in conditii de handicap preexistent(gradul II de handicap) si din data de 21.11.2011 beneficiez ... (vezi toată discuția)
Vârsta de pensionare bluetender bluetender Buna seara. Aş dori să ştiu care ar fi vârsta de pensionare în urmatoarea speţă: Un vecin ma rugat să mă interesez, la ce vârstă ar putea ieşi ... (vezi toată discuția)