avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... modernizare drum comunal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

modernizare drum comunal

Buna ziua! Intr-o sedinta de Consiliu Local format din 15 membri la care au lipsit 3 dintre acestia s-a discutat modernizarea unui drum comunal. Din cei 12 membri prezenti au votat 7 pentru, 1 impotriva si 4 abtineri. In conditiile date propunerea poate fii transformata in proiect ca, mai apoi, sa se obtina toate autorizatiile si fondurile necesare in vederea efectuarii lucrarii de modernizare prin asfaltare a drumului comunal respectiv? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 10 Iunie 2012
Art. 45 din Legea nr.215/2001:
(1) In exercitarea atributiilor ce ii revin consiliul local adopta hotarari, cu votul majoritatii membrilor prezenti, in afara de cazurile in care legea sau regulamentul de organizare si functionare a consiliului cere o alta majoritate.
(2) Se adopta cu votul majoritatii consilierilor locali in functie urmatoarele hotarari ale consiliului local:
a) hotararile privind bugetul local;
b) hotararile privind contractarea de imprumuturi, in conditiile legii;
c) hotararile prin care se stabilesc impozite si taxe locale;
d) hotararile privind participarea la programe de dezvoltare judeteana, regionala, zonala sau de cooperare transfrontaliera;
e) hotararile privind organizarea si dezvoltarea urbanistica a localitatilor si amenajarea teritoriului;
f) hotararile privind asocierea sau cooperarea cu alte autoritati publice, cu persoane juridice romane sau straine.
(3) Hotararile privind patrimoniul se adopta cu votul a doua treimi din numarul total al consilierilor locali in functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune teren, conflict de interese ninel777 ninel777 Buna ziua ! Numele meu este Ninel , si sint consilier in cadrul Consiliului local al unei comune. M am comfruntat cu urmatoarea problema. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Votul presedintelui c.j. julien_slbz julien_slbz Conform Legii nr. 215/2001 : 1. consiliul judetean se completeaza cu presedintele ales, care are drept de vot; 2. presedintele CJ [b]nu [/b]are calitatea de ... (vezi toată discuția)
Legea 215/2001 julien_slbz julien_slbz Are cineva noile modificari ale Legii 215 din 2001...? Vin alegerile si ar trebui sa fim la curent... Poate le publicati...Multumesc (vezi toată discuția)