avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune si taxa de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune si taxa de mostenire

am si eu o intrebare tatal meu a decedat in urma cu 11 anii locuinta in care am crescut noi este inca pe numele bunicilor si ei decedati sa zicem ca nu sa facut succesiune acum noi adica santem 3 frati am vrea sa ne cerem drepturile.dar tatal nostru avea si el 3 frati din care copii lor si 2 frati sigur vor si ei avere .intrebarea mea care este sa merg la un notar sa cer o consultatie sau direct un avocat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 07:57, 13 Iunie 2012
In plus, cred ca dvs. va trebui sa dezbateti 3 mosteniri:
- a bunicului
- a bunicii
- a tatalui dvs.

Spuneti:"locuinta este inca pe numele bunicilor", de unde inteleg ca pe numele ambilor bunici in prezent decedati.
Atunci toate problemele de mai sus: cote de mostenire, acceptarea mostenirii etc. se pun separat, pentru fiecare mostenire in parte (in special a celor doi bunici).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune diacar diacar Bunica este proprietar la 1/3 dintr-un apartament. 1/3 este a unei verisoare si cealatata 1/3 este a altei verisoare (surori - fetele unchiului-fratele tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)