avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este acesta caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este acesta caz penal?

Noaptea trecuta am iesi in oras cu doi prieten, sub influenta alcoolului am ajuns in preajma gradinii zoologice si am sarit gardul in incinta acesteia, am luat o lebada si am plecat cu ea, dupa aceea am fost ridicati de un echipaj de jandarmerie si impreuna cu acestia am mers si am returnat lebada gradinii zoologice. Am fost dusi la sectia de jandarmerie unde am dat declaratii, jandarmii ne-au anuntat ca peste cateva zile o sa primim o citatie prin care o sa fim chemati in instanta si dupa aceea ne-au dat drumul. Problema mare este ca administratorul gradinii zoologice a depus plangere impotriva noastra si nu vrea sa o retraga si spune ca nu mai poate. intrebarile mele sunt: poate acesta sa isi retraga plangerea?, daca isi retrage plangerea mai constituie fapta caz penal? ce putem pati din cauza regretabilelor fapte comise? Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
timo, utilizator
daca constatau acest lucru ar fi consemnat in procesul verbal. iar tu nu ai nici o proba in acest sens. simpla,declaratie nu este o proba.
poti proba asta daca exista martori care sa declare cind si ce ai baut astfel incit sa se poata aproxima o alcoolemie.
oricum, bautura este o circumstanta atenuanta si nu inlatura raspunderea penala. nu iti va aduce amenda mult dorita :)
A fost savarsita infractiunea incriminata de art . 209 din Codul penal, in speta furt calificat.

Institutie de drept penal, prevazuta in sectiunea III, cap. V, t. III, art. 81, C. pen., partea generala, consta in suspendarea executarii pedepsei, luata de instanta de judecata, pe o anumita durata, daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege: pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 3 ani sau amenda, infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii ( cu unele exceptii), se apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia. Masura poate fi luata si in caz de concurs de infractiuni, daca pedeapsa aplicata este inchisoare de cel mult 2 ani si sunt intrunite si celelalte conditii mentionate.

Durata suspendarii conditionate constituie termen de incercare pentru condamnat si se compune din cuantumul pedepsei inchisorii aplicate, la care se adauga un interval de 2 ani ( 1an in cazul pedepsei cu amenda).

Termenul curge de la data cand hotararea de suspendare a ramas definitiva. Revocarea masurii suspendarii conditionate poate fi luata, tot de instanta de judecata, daca cel condamnat a savarsit din nou o infractiune, in termenul de incercare, sau acesta nu si-a indeplinit, in acelasi termen, obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare. De asemenea, in conditiile prevazute de lege, masura suspendarii conditionate poate fi anulata. Daca in termenul de incercare, cel condamnat nu a savarsit din nou o infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii, acesta este reabilitat de drept. Cererea de revocare in cazul neexecutarii obligatiilor civile poate fi formulata de partea interesata si de procuror si se depune la instanta competenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocarea suspendarii pedepsei??? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! Daca un minor (17 ani) trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata, va primi o pedeapsa cu suspendare (se afla in arest ... (vezi toată discuția)
2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Injurii si amenintari adrianionica adrianionica fostul meu prietenul meu a fost condamnat cu suspendare 3 cu 5 ani pentru talharie.acum ma tot ameninta cu bataia si vorbe urate.daca eu ma duc sa depun ... (vezi toată discuția)