avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Mizeria electorala din fiecare an continua intr-o ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Mizeria electorala din fiecare an continua intr-o veselie !

Ca de obicei , cu ocazia oricaror alegeri , persoane mai mult sau mai putin anonime , ne trimit mesaje electorale , in favoarea unora dintre candidati sau in favoarea unor formatiuni politice.
Persoane , probabil indoielnice , mai mult sau mai putin inregimentate politic , dar probabil , mai mult atasate de castiguri infime , dar facile , trimit astfel de mesaje , deranjandu-ne sau provocandu-ne un vadit disconfort , numai daca ne gandim la cei care sunt "angajatorii" lor.
Eu astazi am primit un SMS , avand urmatorul continut :

"
Am trait in umilinta cauzata de ciocoi...
Ne ajunge suferinta !HAI LA VOT, VOTATI CU NOI!!
Candidatii poporului.
10.Iun.2012"

N.m.
Ortografia textului apartine redactorului acestuia .

Daca cineva doreste numarul de telefon de pe care pare a fi trimis mesajul i-l pot pune la dispozitie.

Las la aprecierea dvs , discutarea acestei realitati care de fiecare data , in afara de disconfortul creat , poate chiar de eventuala "greata" provocata , eludeaza si ceva dispozitii legale .

Edit later :

Pentru a respecta realitatea , trebuie sa adaug ca am sesizat redactiile unor televiziuni in legatura cu acest mesaj.
Deocamdata , cum era de asteptat , fara niciun ecou !
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Cel mai recent răspuns: ionev , utilizator 11:57, 12 Iunie 2012
Din nefericire , acelasi individ , care a scris si primul SMS , de la acelasi numar de telefon mobil , revine la orele :20,19 cu urmatorul mesaj in aceeasi nota :

"Din nou suntem furati ... E
timpul sa votati!! HAIDETI
FRATI,VOTATI CU NOI!!!
SA-I?NVINGEM PE CIOCOI!!
Candidatii poporului"

De fapt :
Al doilea "partid de televiziune" din tara , nu poate decat sa-si reveleze "inflatia de inteligenta" a privitorilor-membrii ai sai , de fapta realii contribuabili , prin SMS-uri la campania imberba a "pseudo-liderului" sau "creator de brazde noi" in mai toate domeniile pentru care nu poseda capacitate intelectuala.
Nenorocirea este ca atunci cand nu avem ideologii sau oameni care sa poata reprezenta ceva pentru alegatorul mult prea mintit , se "monteaza" aceste "partide de televiziune" sau apar tot feluri de "X"-uri sau de "Y"-uri cu trecuturi , fie prin "zodia varsatorului" , fie "inginerasi smenari" care erau candva sa fie bagati la ore de maxima audienta , in propria emisiune , intr-o pubela de gunoi.
De fapt , visele oamenilor care vor binele acestei tari , se pare ca vor ramane tot vise sau ... mai rau.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Buna dimineata,

Consider ca acum pot posta mesajul primit pe telefonul de servici, al carui continut dupa cum se vede contine numele participantilor la vot din orasul in care locuiesc. Urmeaza sa ajung la firma pentru a verifica daca si ceilalti colegi au primit mesaje de acest gen:
Cosma si Badescu pierd alegerile. Sunt disperati si transmit mesaje false, unele semnate DNA.
Ignorati-le si votati impotriva USL.
Votati Dobre si Volosevici!

Transmis in 10/06/2012 la ora 9:28:38

Mai clar de-atat nici ca se putea. Insa ce facem cu aceste mesaje? Ca simpli cetateni le-am postat aici. Unde se poate depune plangere? La Partid...care va nega aceasta actiune? La B.E.C.?
Banuiesc ca aceste mesaje au fost trimise de pe cartele valorice care au fost distruse imediat dupa transmiterea acestora. Ne ajuta ca avem numarul de telefon, stimati colegi?

Acelasi mesaj am primit si eu..." Cosma si Badescu.".....transmis pe data de 09.06.12, ora 16.49, probabil fiind din Ploiesti este acelasi mesaj. Ma gandesc ca telefonul meu il puteau lua de la institutie, fiind directorii alesi pe criterii politice, aveau acces la telefonul meu, iar numarul dupa care mi-a trimis msg, ar putea fi cartela prepay, deci nu poate fi identificat expeditorul. Poate cu ocazia asta se vor gandi " alesi" sa existe si la noi ca in alte tari, sa cumperi cartela telefonica doar cu cartea de identitate.
La alegerile astea am fost "omis".
Explicatia e simpla: la alegerile trecute eram bombardat la fiecare ora cu mesaje de toate felurile (in rima, lozincarde, denigratoare) sa ma duc la vot. S-a asternut tacerea cand am dat un replay la un mesaj in rime primit:

Eu acum m-am hotarat
Ca la vot sa nu ma duc
Zau ca n-are nici un rost
S-aleg intre un pirat si-un prost.

Ce m-a frapat:

DE UNDE STIAU DIN ORA IN ORA CA NU M-AM DUS ???

Aveti grija cui dati numarul de telefon...
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
vlad nicolae, moderator
Mesaj nu am primit dar in schimb am primit o scrisoare in care un candidat la primaria unui sector denigra o arhi-cunoscuta doamna care activeaza in PDL.......probabil ca era in asentimentul multor alegatori, intrucat a si castigat.
Alt aspect ar fi cel ca pe un cunoscut portal de jocuri, ieri inca aparea o reclama cu: "votati cutare" desi campaniile de promovare, conform legii se incheie cu o zi inainte de alegeri.

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale iancutuila iancutuila buna seara. Am candidat la alegerile locale din 10 iunie 2012 si nu am declarat si inregistrat mandatar financiar la autoritatea electorala permanenta pentru ... (vezi toată discuția)
Starea de incompatibilitate miriam1985 miriam1985 Un functionar public a candidat la alegerile locale pentru functia de primar ca independent (fara sprijin politic), dar nu si-a suspendat raportul de serviciu ... (vezi toată discuția)