avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecini galagiosi di nesimtiti
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecini galagiosi di nesimtiti

Buna seara.Am o problema cu niste vecini galagiosi.Sunt la tara, la casa, si ei stau la 3 metri distanta de mine.Si-au deschis un magazin si ca sa atraga clienti spun ei,pun muzica,manele si populara in special.Dar orice muzica ar fi e foarte tare.Au un subwoofer din acela si e indreptat spre noi.As vrea sa stiu si eu ce legi sunt in ceea ce priveste ordinea si linistea publica in cazul asta, la tara un vecin cu magazin si muzica la maxim incepand de dimineata.Specific ca m-am dus deja sa vorbesc cu ei si acum au dat-o mai tare.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:47, 11 Iunie 2012
Daca amiabil nu se poate solutiona,incercati sesizarea organelor de politie ,pentru aplicarea disp L nr 61/1991 republicata
Legea 61/1991
Depuneti o sesizare la politie pentru tulburarea linistii publice.
Puteti solicita interventia politiei si la telefon 112.
Legea 61/1991 republicata 2011:

25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

Pentru a atrage clienti e treaba vecinului cum poate sa faca,dar nu prin tulburarea linistii dvs. E indeajuns sa isi puna anunt pe magazin ca la el s-a deschis un bar cu muzica.
Nu e neaparat pastrarea linistii numai dupa ora 22,conform art 25 poate sa fie orice ora din 24 ore.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Tarzan2012, utilizator
Deci indiferent daca sunt persoane fizice sau juridice, si indiferent de faptul ca suntem la casa sau la bloc,orarul e acelasi?Adica doar dupa ora 22 pot suna la politie?sau daca sunt persoane fizice ar trebui sa respecte un alt orar?
Organul constatator poate fi sesizat pentru implicare,constatare si eventual aplicare de sanctiuni,indiferent de statutul persoanei vinovate persoana fizica /juridica,indiferent de statutul spatiului unde se incalca norma legala imobil de locuinte sau casa,sesizarea putand face referire la producerea de zgomote peste limita legal admisa -indiferent de ora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. care este legislația în vigoare privind tulburarea ... BBoti91 BBoti91 Bună Ziua. Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște? Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu ... (vezi toată discuția)
Poluarea fonica Gasile Gasile Exista lege in care se interzice subwoofer-ul in blocuri ? sau cit este maxim-ul de decibeli admisi pe timp de zi si pe timp de noapte ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)