Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
In anul 2008, s-a inregistrat in contul 471 o suma X, dar se regaseste si in prezent in balanta, contul 471 nefiind inchis.
Se poate inregistra in anul 2012, prin debitul contului 117 (avand in vedere ca cheltuielile au fost aferente anilor precedenti) facandu-se urmatoarea inregistrare:
117 = 471 cu suma X ?
Sau este corect ca suma X sa fie esalonata incepand cu luna iunie pe o durata de circa 2 ani, inregistrandu-se intr-un cont de cheltuiala?
Contul 471 este asocial unui cont de cheltuieli (666 sau 612). In functie de destinatie ati putea s-o inregistrati direct intr-un cont de cheltuieli. Se poate si in decursul unei singure luni. Oricum ar trebui sa aveti o justificare legala.
Cred,ca este corecta inregistrarea sumei din contul 471,in anul 2012,astfel :1174 = 471.
La inchiderea exercitiului financiar 2012,sa se repartizeze profitul net,cu prioritate pentru acoperirea pierderii rezultate: 1171 = 1174.(daca nu exista deja in soldul creditor al contului 1171,profit nerepartizat din perioadele anterioare).
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta cheltuielilor efectuate in avans care urmeaza a se suporta esalonat pe cheltuieli, pe baza unui scadentar, in perioadele/exercitiile viitoare.
Contul 471 "Cheltuieli inregistrate in avans" este un cont de activ.
In debitul contului 471 "Cheltuieli inregistrate in avans" se inregistreaza:
- sumele reprezentand abonamentele, chiriile si alte cheltuieli efectuate anticipat (401, 512, 531);
- valoarea dobanzilor aferente contractelor de leasing financiar, potrivit prevederilor contractuale (167).
In creditul contului 471 "Cheltuieli inregistrate in avans" se inregistreaza:
- sumele repartizate in perioadele/exercitiile financiare urmatoare pe cheltuieli, conform scadentarelor (605, 611 la 628, 658, 666, 668);
Soldul contului reflecta cheltuielile efectuate in avans.
Daca dvs. vedeti o legatura intre 471 si 117 as dori sa ma luminati si pe mine!
PS. 1174 - rezultatul reportat din corectarea erorilor contabile
Domnule "George 1962",in primul rand va aduc in discutie faptul ca, utilizatorul a mentionat ca in soldul contului 471 sunt sume aferente anilor precedenti, iar daca operatiunea de repartizare pe cheltuieli nu s-a efectuat atunci,cred in continuare ca sumele trebuie inregistrate in contul 1174 "Rezultarul reportat provenit din corectarea erorilor contabile".
In al doilea rand, trebuie sa tineti seama de faptul ca la CAPITOLUL VII-FUNCTIUNEA CONTURILOR din OMFP nr.3055/2009,se mentioneaza ca "functiunea conturilor prezentata in acest capitol nu este limitativa,fiind exemplificat modul de inregistrare contabila a principalelor operatiuni economico-financiare".
Rog pe aceasta cale ca si alti colegi sa-si exprime punctul de vedere.
Sa auzim de bine !.
Trecand peste sarcasmul dvs. nu mi-ati raspuns la intrebare si doi intrebarea initiala a fost cum sa scape de sold la 471. Atentie nu este eroare ci pur si simplu nu s-a inchis acel cont (din ce motive nu conteaza). Inchiderea se face clar prin unul din conturile de cheltuieli enumerate mai sus, functie de inregistrarile din 471.
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.