avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere la servici dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere la servici dupa concediu crestere copil

Buna ziua,am nascut un copil pe 6 iulie 2010 cand trebuie sa ma intorc la muncă?
Cel mai recent răspuns: laurab82 , utilizator 11:28, 21 Noiembrie 2013
Daca CCC este pana la implinirea de doi ani a varstei copilui inseamna ca ultima zi de CCC este ziua de nastere a copilului. Depuneti cerere la angajator in care specificati ca reluati activitatea cu data de 7 iulie. Puteti solicita reluarea activitatii si inainte de aceasta data.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
ContSters42179, utilizator
@ MONICA HRIB

Reluarea efectiva a serviciului se va face in data de 09.07.2012... intrucat data de 07.07.2012 pica sambata.
Puteti sa imi spuneti , va rog , textul de lege prin care ultima zi de CCC este ziua de nastere a copilului?Ma aflu in aceasta situatie in care ar trebui sa reiau activitatea dar eu nu vreau sa ma intorc la acel loc de munca decat pentru incheierea formalitatilor necesare - incetarea suspendarii si incetarea contractului de munca.Ma pot obliga sa depun cererea de reluare a activitatii in ziua nasterii copilului?Mentionez ca am incheiat un contract individual de munca la un alt angajator in care prima zi de serviciu va fi ziua urmatoare datei de nastere a copilului ( in care CCC inceteaza ) Va multumesc pentru raspuns.

1. Este simplu .. daca CCC are o durata de 2 ani , aceasta se calculeaza de la data nasterii copilului , durata implinindu-se la data cand copilul implineste varsta de 2 ani.

2. De asemenea, art.16 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin.
(5) şi (6) încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de un an sau, după caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
...

3. Ordinul nr.1474/2011:
Situatie:
8. Când încetează dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului şi care este ziua în care se reia activitatea profesională?

Solutie:
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.
Multumesc freelis pentru raspunsul prompt!

Alte discuții în legătură

Cerere incetare suspendare ccc Crystynika Crystynika Buna ziua, In cazul in care un angajat doreste sa revina in campul muncii dupa expirarea celor doi ani de CCC, in cerere suspendarea se completeaza cu data de ... (vezi toată discuția)
Depunere cerere revenire din cic la serviciu lacra1985 lacra1985 Buna seara. Pe 29 februarie 2012 am nascut si pe data de 11 aprilie am intrat in CIC. Pe 29 februarie 2014 se implinesc doi ani si vroiam sa stiu cand ... (vezi toată discuția)
reintoarcere munca din ccc giugiuc giugiuc Buna ziua...am si eu o nelamurire....momentan sunt in CCC pana pe 5 august 2012...doresc sa stiu care este data la care trebuie sa ma intorc la munca? 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)