avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere incetare suspendare CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere incetare suspendare CCC

Buna ziua,
In cazul in care un angajat doreste sa revina in campul muncii dupa expirarea celor doi ani de CCC, in cerere suspendarea se completeaza cu data de nastere a copilului si se revine lamunca urmatoarea zi lucratoare dupa aceasta data? sau se completeaza direct cu data urmatoarei zilei de nastere a copilului si se revine la munca in data care este inscrisa in cerere?
Multumesc.
In cererea de suspendare a contractului de munca se precizeaza durata suspendarii-1 an sau 2 ani-ultima zi se considera data la care copilul implineste 1 an sau 2 ani-inclusiv.
Inteleg prin acestea ca, in cazul in care angajatul revine la munca trece in cererea de incetare a suspendarii contractului de munca data de nastere a copilului care a implinit varsta(un an/doi, trei ani.. dupa caz) si revine la munca in urmatoarea zi lucratoare dupa aceasta data. E corect asa?
1.Angajatul face o cerere de suspendare a CIM-important este sa precizeze durata suspendarii.
2.La momentul revenirii angajatul face o cerere de incetare suspendare-pe baza acesteia se opereaza in Revisal incetarea-in prima zi de cand copilul a implinit varsta,
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
In Revisal se completeaza data de sfarsit a CCC = data incetarii suspendarii si nu a doua zi dupa ce revine la munca.

Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Data sfarsit suspendare=data incetare suspendare? gabrieladina gabrieladina In cazul unei angajate care revine de pe CCC, cand se opereaza in revisal incetarea suspendarii, data incetarii suspendarii este identica cu data sfarsitului ... (vezi toată discuția)
Revisal gluten gluten La revenirea de pe concediu ingrijire copil ,in revisal se opereaza in aceeasi zi? In 10.05.2014 ar trebui sa revina , fiind zi nelucratoare ,se opereaza in ... (vezi toată discuția)
Data reluarii activitatii si incetare cim cf art. 55, lit. b) codul muncii dupa ccc Bubinubi Bubinubi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme privind reluarea activitatii dupa CCC, si depunerea demisiei cf. 55 b CM: Pe data de 02.03.2012, ... (vezi toată discuția)