avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formare profesionala

In temeiul art. 194 Cm, angajatorul este obligat sa asigure participarea la programe de formare profesionala, intrebarea mea este formarea se poate realiza si de angajator, chiar daca nu este autorizat/ nu are formatori autorizati CNFPA?
Sau este obligatoriu ca formarea profesionala sa se faca doar prin intermediu sormatorilor autorizati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 11 Iunie 2012
Potrivit dispozitiilor art. 18 alin (3) si (4) din OG nr.129/2000, un angajator poate organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii, in baza carora elibereaza certificate de absolvire recunoscute numai in cadrul unitatilor respective. Certificatele au recunoastere nationala numai daca angajatorii sunt autorizati ca furnizori de formare profesionala.

Astfel, un angajator care nu este autorizat ca furnizor de formare profesionala poate organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii, dar certificatele de absolvire a cursurilor, in aceste situatii, sunt valabile numai in cadrul unitatii organizatoare a cursurilor de formare profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formator de formatori Madalin Lupescu Madalin Lupescu Buna dimineata! Am nevoie de o lamurire privind interpretarea OUG 129/2000 si anume:am urmat in anul 2010 un curs de Formator de Formatori acreditat CNFPA,eu ... (vezi toată discuția)
Calificare la locul de munca (programatori) EliaMih EliaMih Buna ziua, Am citit ca fiecare firma poate organiza in interiorul firmei cursuri de calificare profesionala pentru salaritii proprii. Aceasta firma nefiind ... (vezi toată discuția)
Diploma suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cazul in care un trainer de vanzari sustine cateva ore (are diploma de formator, insa actioneaza si ca angajat al unei societati ce ... (vezi toată discuția)