avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diploma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diploma

Buna ziua,

in cazul in care un trainer de vanzari sustine cateva ore (are diploma de formator, insa actioneaza si ca angajat al unei societati ce reprezinta prestatorul, insa fara ca societatea in sine sa fie formator), cursantii - angajati ai unui beneficiar, trebuie sa primeasca o diploma/hartie de absolvire?
In ce conditii este obligatorie absolvirea si deci emiterea unui document?
Nu ma pot raporta in aceste conditii la legislatie, pentru ca nu vorbim de formatori autorizati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 25 Iunie 2012
Firma trebuie sa fie autorizata sa desfasoare activitate de formare profesionala pentru ca respectivii cursanti sa poata primi o diploma in acest sens.
In principiu, orice curs de formare profesionala ar trebui sa se materializeze prin emiterea unei diplome sau a unui certificat de calificare profesionala ...
Emiterea unei hartii, in cazul de fata nu se poate realiza - Prestatorul nu e formator....atunci, contractul nu poate sa fie ok cuprinzadu-se in obiect instruire/training, etc....
daca totusi partile au semnat contractul asa, se va lua in considerare ca actul care sta la baza realizarii trainingului este contractul in sine?
Pentru evidenta beneficiarului trebuie angajatii acestuia sa semneze undeva pentru prezenta?
Potrivit dispozitiilor art. 18 alin (3) si (4) din Ordonanta Guvernului nr.129/2000, angajatorii pot organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii, in baza carora elibereaza certificate de absolvire recunoscute numai in cadrul unitatilor respective. Certificatele au recunoastere nationala numai daca angajatorii sunt autorizati ca furnizori de formare profesionala.

Prin urmare, un angajator care nu este autorizat ca furnizor de formare profesionala poate organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii. Certificatele de absolvire a cursurilor, in aceste caz, au valabilitate numai in cadrul unitatii care a organizat cursurile de formare profesionala. In consecinta, angajatorul nu are obligatia sa se autorizeze ca furnizor de formare profesionala, dar daca nu o face, certifcatele eliberate ca urmare a cursurilor organizate au recunoastere numai in cadrul unitatii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă organizez online un curs de inițiere, training ... uncetatean uncetatean Bună ziua, dacă organizez online un curs de inițiere, training pentru o meserie necalificata, mai exact sa învăț cum sa fi îngrijitor animale, ... (vezi toată discuția)
Trainer fara training? avocadonet avocadonet Buna seara, la actualul loc de munca seful a intrebat cine vrea sa fie trainer pentru noii angajati. O persoana s-a autopropus si a devenit automat trainer. ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala MARIKO9 MARIKO9 In temeiul art. 194 Cm, angajatorul este obligat sa asigure participarea la programe de formare profesionala, intrebarea mea este formarea se poate realiza si ... (vezi toată discuția)