avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teapa de la o firma de turism, mai pot recupera banii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teapa de la o firma de turism, mai pot recupera banii?

Cum pot sa recuperez banii platiti pentru o excursie in strainatate unei firme de turism , care in data de 7 iunie - cu 6 zile inainte de plecare s-a declarat in imposibilitate de plata , iar documentele de calatorie nu mi-au fost eliberate, dansii nu mai pot fi contactati din acea data de 7 iunie .Mentionez ca factura si contractul le-am primit pe email, firma fiind din alta localitate decat cea in care domiciliez, iar plata facturii am facut-o in data de 17 mai.Ce pasi trebuie sa urmez?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:42, 14 Iunie 2012
faceti mai intai o notificare catre respectiva firma in care le solicitati in scris banii inapoi si daune in caz ca nu inteleg sa-i restituie. In paralel depuneti o plangere penala la parchet pentru inselaciune impotriva patronilor si a firmei . Dupa notificare puteti sa-i chemati in instanta .
Daca firma nu raspunde la telefon,deja va confruntati cu o situatie delicata
Studiati cu responsabilitate contractul si analizati conditiile referitoare la situatiile care permit restituirea sumei
Incercati contactarea unitatii de turism prin soliciatre oficiala cu confirmare de primire
In caz de dezinteres,formulati plangere la parchet ,in care detaliati succesiunea de evenimente
te inscrii la masa credala, dupa ce ceri insolventa... daca ai acte ca ai dat banii, daca mai e ceva de impartit dupa ce-si ia statul partea si chirografarii....

dar la o firma de turism....
Vedeti ca firmele de turism sunt obligate sa aiba asigurare pentru asemenea cazuri... daca au avut o asigurare valabila, sunt sanse sa va recuperati banii. Daca nu...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune denisatirila denisatirila Am rezervat la SC HELP TRAVEL bilete de vacanta in luna ianuarie ac am platit integral, pentru perioada 20-27.07.2014. Acum doua zile am primit un email care ... (vezi toată discuția)
Cum procedez dacă vreau să îmi recuperez banii pentru o excursie anulată, având în vedere că agenția nu răspunde? Harbuz Harbuz Buna ziua! Recent a fost un incident prezentat la stiri (minori abandonati in aeroport in tokio). Agentia a anuntat pe facebook ca \"suspenda\" toate ... (vezi toată discuția)
Insoventa, faliment StefanL61 StefanL61 Problema mea pe scurt: - in primavara am facut o rezervare, printr-o agentie de turism, pentru un sejur pe litoral intr-o tara vecina si am platit un ... (vezi toată discuția)