avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietarul refuza restituirea garantei platita de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias

Buna seara,
Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere nu a fost inca afisata, urmand sa ma contacteze in momentul in care se afiseaza. Desi am aflat suma restanta la intretinere inca de acum o luna, proprietarul refuza in continuare sa-mi restituie garantia. Conform contractului, aceasta trebuie returnata in termen de 5 zile de la data predarii locuintei, cu conditia sa fie achitate cheltuielile de intretinere. In aceasta situatie ce pot face sa-mi recuperez banii? N-as vrea sa mai platesc ultima luna de intretinere fara sa am certitudinea ca imi voi primi garantia inapoi, care este oricum o suma mult mai mare decat intretinerea. Mentionez de asemenea ca proprietarul a refuzat sa-mi dea chitante pentru chiriile platite. Simplul fapt ca nu a reziliat contractul mai bine de un an poate oare constitui o dovada ca am achitat tot ce trebuia? Ce sanse am sa castig o actiune in instanta in aceste conditii?
Mulumesc
Cel mai recent răspuns: just.rain , utilizator 23:51, 12 Iunie 2012
Rectific...era vorba de plata intretinerii, nu a chiriei
In conformitate cu clauzele contractual negociate si asumate se impune sa analizati conditiile de restituire garantie ,sa notificati proprietarul cu termen concret
Este de preferat ca notificarea sa o adresati prin corespondenta cu mandat de confirmare
Deci nu i-aţi predat cheile apartamentului.
Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament,
proprietarul a refuzat sa-mi dea chitante pentru chiriile platite.
Simplul fapt ca nu a reziliat contractul mai bine de un an

Precizarile dvs sunt contradictorii
Daca ati parasit apartamentul "acum 2 luni",care este motivul pentru care sustineti ca proprietarul "nu a reziliat contractul mai bine de un an" ?
Daca nu detineti dovada achitare la termenul stabilit a chriei,daca nu ati notificat proprietarul despre interesul dvs pentru reziliere contract ,daca nu ati predat cheile de acces in imobil,va confruntati cu situatie delicata defavorabila dvs
Conform contractului, daca nu achitam chiria sau utilitatile intr-o luna, urma sa fiu evacuat imediat, ceea ce nu s-a intamplat, timp de un an cat am locuit acolo. La aceasta m-am referit cand am spus ca propr. nu a reziliat contractul in acest interval si intrebarea mea era daca aceasta situatie poate constitui dovada ca am achitat tot ce trebuia, in lipsa chitantelor doveditoare a platii chiriei pe care a refuzat sa le scrie pe motiv ca "nu e necesar, ne intelegem omeneste", precum si a celor de utilitati (pe care mi le cerea lunar, in momentul achitarii chiriei).

Inteleg ca lipsa chitantelor si a proceselor verbale atat in momentul cand m-am instalat in ap, cat si cand am plecat reprezinta o problema, intrebarea mea este daca in aceasta situatie pot face totusi ceva. Ar fi extrem de frustrant sa nu existe nici o solutie legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul proprietarului de a se prezenta la predarea imobilului inchiriat nyusziful nyusziful Buna seara. Ce solutie juridica exista in aceasta speta: Exista un Contract de inchiriere, care de drept expira la 31.08. Am notificat proprietarul cu privire ... (vezi toată discuția)
Recuperarea garantiei depuse de chirias la inchirierea unui apartament koronna koronna Buna ziua, Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Acum un an o persoana a incheiat un contract de inchiriere pe durata de 8 luni, pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie spatiu cristinasovar cristinasovar Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In ianuarie 2015 am inchiriat un spatiu comercial in baza unui contract.In contract este specificat ... (vezi toată discuția)