avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Stergerea faptelor din cazierul fiscal - problema - ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Stergerea faptelor din cazierul fiscal - problema - vid legislativ

Buna ziua,

Am fost administratorul unei firme. Pentru intarzierea depunerii declaratiilor, firma a fost declarata inactiva.
In sept 2011, am depus declaratiile (rectificative, etc), am platit toate datoriile + penalitatile, am dizolvat si radiat firma.
In martie 2012, dorind sa imi infiintez un PFA, am constatat ca mi-a ramas aceasta stare de inactivitate trecuta in cazier, cu toate ca de la finante, cand am dizolvat firma, am fost asigurat ca se vor sterge.
Explicatia: Exista un vid legislativ. Am platit prea repede datoriile si am radiat firma in 14 zile. Termenul de reactivare e de 15 zile, iar radierea a fost facuta inainte de reactivare, iar reactivarea nu a mai produs efecte. Astfel voi ramane cu cazier fiscal timp de 5 ani, pentru nedepunerea declaratiilor la timp, deoarece nu exista prevedere legala pentru stergerea cazierului in aceasta situatie.

Exista vreo solutie pentru a sterge cazierul in aceasta situatie?
Am sanse de castig daca dau in judecata anaf?
Cam cat timp poate dura procesul ?
Ce alta modalitate pot sa gasesc pentru a-mi desfasura activitatea legal ?

Am luat in calcul deschiderea unui offshore, insa as prefera daca este posibil sa imi infiintez un PFA-norma venit deoarece, in aceasta varianta, castig bani si eu si statul roman.

Lucrez in domeniul IT, pentru firme din afara Romaniei.


Cel mai recent răspuns: dora1972 , utilizator 10:30, 25 August 2012
in opinia mea mesajul dvs este incorect...
ati intrat in dizolvare la solicitarea registrului pt ca nu ati depus bilantul...v-ati speriat si ati executat la zi situatia contabila:)

ceea ce nu ati facut este ca trebuia sa exercitati recursul impotriva hot de dizolvare si, la zi fiind cu 'bilantul' instanta de recurs sa va admita recursul..Apoi o dizolvati dvs..sigur, DIZOLVARE CU LICHIDARE ..nu doar dizolvare

zic si eu
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

Societatea a fost dizolvata la initiativa mea. Am parcurs cele 2 etape (dizolvarea voluntara la cererea administratorului) si etapa 2 in care am mers cu bilantul pe 0 si cu toate daroriile platite pentru a radia firma. Firma nu detinea nici un fel de bunuri la momentul dizolvarii.

Am depus declaratiile, iar cei de la finante nu mi-au supus ca trebuie sa astept 15 zile pana se reactiveaza firma, iar eu am radiat firma in 14 zile, inainte sa se reactiveze . Astfel, eu (administratorul) am ramas cu cazier fiscal pentru ca ordinul de reactivare nu si-a mai produs efectul intrucat firma reactivata era radiata la implinirea termenului de 15 zile necesar reactivarii.
Cauta o firma de IT prin care sa faci legal toate tranzactiile.Un prieten, o ruda sau un necunoscut. Pe baza de contract. Eu am firma in acest domeniu si daca te pot ajuta orice se negociaza.
solutia e chiar mai simpla decat crezi, infiintezi cu vreo 600 de euro o firma offshore in Delaware si iti desfasori activitatea fara batai de cap. Atentie, nu vei avea niciodata un sediu permanent in Ro, activezi in mediul virtual. Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am rugamintea sa ma ajutati. am fost administrator ... Ana.stefanescu78@gmail.com Ana.stefanescu78@gmail.com Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal din cauza unei firme declarate inactiva robertsega32 robertsega32 Buna ziua. cu cativa ani in urma am deschis o firma cu un prieten. Amandoi suntem administratori cu puteri depline. Nu am desfasurat activitate pe firma deloc. ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal al administratorului Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani. Sediul a fost ... (vezi toată discuția)