avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator ...

Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati.
Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 acest SRL a fost declarat de fisc inactiva si in 2016 fapta mi-a fost inscrisa in cazierul fiscal. Pana in acest moment si sunt 6 ani, nu am fost anuntata si nici nu mi s-a comunicat acest lucru. Acum m-am izbit de nevoia cazierului si am descoperit. Am luat legatura cu cei de la Anaf si mi-au spus ca trebuie sa reactivez firma pentru a sterge faptele. Mentionez ca stiam ca firma este inchisa legal de contabila si ca nu mai are sediu social din 2013 si nici nu inteleg de ce trebuie sa o reactivez.
Ce trebuie sa fac pentru a mi se scoate faptele din cazierul fiscal?
Va multumesc din suflet pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:10, 24 Septembrie 2022
Dacă nu mai are activitate, firma ar trebui lichidată, dar pentru a fi posibil acest lucru trebuie să nu aveți datorii la creditori, în special la ANAF. Asta ar fi cea mai bună variantă, dar vedeți mai întâi dacă puteți să achitați datoriile. În cazul acesta, se șterg faptele din cazier în termen de 1 an de la data radierii.
Dacă reactivați firma, data scoaterii din evidența cazierului fiscal este data reactivării firmei (în situația în care inactivitatea a fost determinată de nerespectarea obligațiilor declarative) sau la data împlinirii unui termen de 3 luni de la data reactivării pentru celelalte cazuri prevăzute de lege.
Buna seara.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Firma nu are datorii. A fost declarata la onrc dizolvata conform art 235 in 2011, insa cei de la anaf au declarat-o in 2013 inactiva pentru nedepunere declaratii. Din 2011 firma nu mai functioneaza. Eu eram convinsa ca a fost inchisa pt ca firna care se ocupa de contabilitate m-a asigura ca va depune la fisc toate declaratiile pt a fi radiata si de la ei. Nu as vrea sa o reactivez pt ca nu am nevoie de ea, insa am nevoie de cazier fiscal fara fapte. De aceea am cerut ajutorul in a sti ce sa fac. Pt ca cei de la anaf m-au obligat sa o reactivez, eu nemaiavand nici sediu social si nici domeniul acela de activitate.
Nu știu ce reactivare se poate face de vreme ce a fost dizolvată. Probabil că este vorba despre depunerea declarațiilor, deoarece pe toată durata etapei de dizolvare și lichidare a firmei se vor depune toate declarațiile fiscale și situațiile financiare, prevăzute de Legea contabilității și Codul de Procedură Fiscală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea faptelor din cazierul fiscal - problema - vid legislativ dan_cs dan_cs Buna ziua, Am fost administratorul unei firme. Pentru intarzierea depunerii declaratiilor, firma a fost declarata inactiva. In sept 2011, am depus ... (vezi toată discuția)
Reactivare firma preluata de lichidator gurauflorin88 gurauflorin88 Pot sa reactivez o firma preluata de o firma lichidatoare? Firma a fost deschisa in 2007, in 2009 a fost inchisa pentru inactivitate, in 2010 a fost preluata ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal al administratorului Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani. Sediul a fost ... (vezi toată discuția)