avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul ore suplimentare

Buna,
As vrea sa stiu si eu cum se calculeaza un salar sau mai bine spus cum se calculeaza orele suplimentare si sambetele?
Eu am un salar brut de 1340 lei si vreau sa stiu cat mai trebuie sa primesc pentru 148 ore si jumatate acumulate de luni- vineri pe o perioada de 8 luni de zile si pentru 165 ore lucrate sambata pe perioada de 8 luni.
Va rog sa ma ajutati daca se poate, ca eu acum sunt in C.O. pana in data de 20.06.2012.Dupa reintoarcerea la serviciu vreau sa-mi depun demisia, dar sa stiu ce suma mai am de luat pentru orele suplimentare si zilele de sambata.Mai vreau sa il chem pe turc la o conciliere pentru a vedea cand v-a putea sa-mi dea acesti banii care mi se cuvin iar daca nu cadem la niciun acord vreau sa-l dau in instanta.Precizez ca pe perioada concediului de datele mele personale se foloseste d-na turcului si semneaza ea in locul meu.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac.
Cel mai recent răspuns: Geea Rugby Club SRL , Consultant resurse umane 23:06, 18 Iunie 2012
Buna seara!
in primul rand trebuie sa vedeti daca aceste ore sunt trecute in pontaj si daca ele apar la drepturile salariale! daca nu apar este cam greu de dovedit ca aveti ceva de luat!
Daca sunt acolo in documente se calculeaza conform intelegerilor contractuale ...
Intr-o luna nu aveti voie sa lucrati mai mult de 32 de pre suplimentare (faceti socoteala si vedeti daca va incadrati...pentru eventualele diferente, angajatorul trebuie sa va ofere zile libere platite!
Pentru week-enduri (daca nu fac parte din programul obisnuit de lucru - exemplu lucrul in ture...) puteti primi 100% in plus si chiar mai mult, daca asa ati convenit in contractul individual d emunca, sau daca exista ...in cel colectiv!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva angajatorului criss_cluj15 criss_cluj15 Buna Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac ,pentru ca acum vreau sa depun o plangere pentru turcul la care lucrez eu,pentru ca acum eu sunt in concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare cata8 cata8 La un program de 12 cu 24 , ore suplimentare se considera cele 4 ore peste cele 8 corespunzatoare unui program normal sau de fapt nu avem ore suplimentare? Cum ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal dan197 dan197 Buna ziua. Am o societate care are ca obiect de activitate fitness si intretinere coirporala. Programul centrului este urmatorul\' L-V- 08.00-22.00 S- ... (vezi toată discuția)