avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangerea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangerea penala

am o plangere penala de depus impotriva unui comisar sef si subofiter , dar nu stiu carui parchet sa ma mai adresez pentru ca PCA-ul a inchis dosarul, m0am adresat curtii de apel, dar acestia au spus ca nu ma pot adresa curtii direct. Ce as putea face in aceasta situatie pentru ca cei de la pca nu vor sa ii dea in instanta.
Pentru subofiter , de fapt agent , parchetul competent este cel de pe langa tribunalul local , iar pentru comisar , cel de pe langa curtea de apel locala.
Impotriva rezolutiei procurorului , puteti formula plangere in termen de 20 de zile la procurorul ierarhic superior celui care a dat rezolutia , in ambele cazuri(subofiter/agent si ofiter/ comisa sef).
Numai in situtia in care in termen de 20 de zile nu vi se raspunde la plangere de catre procurorul ierarhic superior sesizat , atunci puteti formula plangere la instanta competenta material si teritorial , respectiv la Tribunalul local sau la Curtea de Apel.
Avand in vedre statutul persoanelor impotriva carora intentionati promovarea de plangere penala,se impune sa va adresati parchetului militar
ynocentta a scris:

Avand in vedre statutul persoanelor impotriva carora intentionati promovarea de plangere penala,se impune sa va adresati parchetului militar


parchetul militar nu are o asemenea competenta ptr ca politia nu este militarizata ci este cimpusa din functionari publici cu statut special (pe scurt, civili).
am facut plangere impotriva rezolutiei, dar pca-ul a trimis ca nu sunt fapte in care sa-l puna in urmarie, dar erea o minciuna, si a inchis dosarul . Nu am avut ce sa fac si am depus plangerile direct la curtea de apel. Acestia nici macar nu mi-au trimis citatie , ci mi-au intors plangerile ca nu ma pot adresa direct instantei, cand e in materie penala. Acum ce pot face? Pentru ca timp de 2 ani, cei de la PCA nu au facut nici un fel de cercetari, ma pota dresa parchetului de pe langa Judecatorie, chiar dacae vb de comisar sef? Pentru ca cei de la Pca, nu vor sa ii trimita in instanta. Se acopera unul pe altul, sa nu se afle adevarul.
rezolutia Parchetului trebuie contestata in 20 de zile la procurorul sef al aceluiasi parchet si abia apoi la instanta de judecata. in mod cert ati pierdut termenul in care se putea face contestatia si sunteti decazut din termen.
din acest punct de vedere nu mai exista nimic ce puteti face.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
Mihai Costache, Avocat

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)
Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)