avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... redeventa echipament
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

redeventa echipament

buna ziua

se opreste redeventa 10% pentru un echipament inchiriat din Germania?

Perioada de inchirierii a echipamentului este de 3 luni , chiria se plateste lunar in baza unei facturi primite de la societatea din Germania , la baza facturii de inchiriere este un contract in care se mentioneaza ca toate taxele vor fi suportate de societatea noastra .

multumesc


Cel mai recent răspuns: croitoru raluca , utilizator 16:51, 15 Iunie 2012
La venitul realizat de firma germana in Romania, firma Dvs. trebuie sa retina, declare si sa plateasca impozit pe venitul nerezidentilor, 16%, pana pe 25 ale lunii urmatoare platii.
Daca ati convenit sa suportati acest impozit, veti plati integral factura de inchiriere, veti suporta impozitul aferent, care, in acest caz, pentru firma Dvs. este cheltuiala nedeductibila.
Ca sa aplicati impozitul din Conventia cu Germania, de 10%, trebuie sa cereti firmei din Germania certificat de rezidenta fiscala.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidenti gratic gratic In cazul unui import de prestari servicii intracomunitare, se face retinerea la sursa a impozitului pe venitul nerezidentilor, chiar daca furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Achizitie gazduire web in sua - impozit pe venitul nerezidentilor dannad001 dannad001 O firma din Romania are un Site web gazduit (hosted) pe un server din SUA ce apartine unei firme din SUA. Cum calculam Impozitul pe venitul Nerezidentului ... (vezi toată discuția)
Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)