avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident auto

Salutare, sunt un nou membru al acestui site. As dori sa va prezint un caz - un conducator auto a condus sub influenta alcoolului (0,83) si a lovit alte masini (nu stiu cat de grav au fost lovite - cert e ca trebuie sa le plateasca daunele). La fata locului a venit politia, s-a incheiat proces-verbal (nu stiu daca i-a dat si amenda), dupa care persoana in cauza a fost de acord sa merga la IML pentru a i se recolta sange, apoi a fost la sectie sa i se faca dosar penal. Intrebarea mea este urmatoarea care este sanctiunea minima in acest caz???Va multumesc si astept cu interes raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 3 Ianuarie 2009
Justiceforall a scris:

Va multumesc pentru prompitudine. Spuneti-mi va rog, avand in vedere ca este la primul caz de acest gen,fara sa mai aiba antecedente penale, credeti ca se va tine cont, astfel incat sa i se aplice circumstante atenuante si sa se scada sub minimul prevazut de lege? In acest caz credeti ca exista posibilitatea sa se aplice art. 63 C. pen. prin care instanta decide ca infractorul sa platesca o anumita suma de bani (amenda penala), fiind o sanctiune alternativa la pedeapsa inchisorii?

La individualizarea pedepselor se tine seama de criteriile generale si obligatorii enumerate in art. 72, cod penal. Individualizarea acestora se face in momentul in care se aplica sanctiunea.
La stabilirea şi aplicarea pedepselor se ţine seama de dispoziţiile părţii generale a acestui cod, de limitele de pedeapsă fixate în partea specială, de gradul de pericol social al faptei săvârşite, de persoana infractorului şi de împrejurările care atenuează sau agravează răspunderea penală.
Prin urmare, instanta va tine seama de circumstantele atenuante la stabilirea pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului pampam00 pampam00 buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in ... (vezi toată discuția)
Slutirea,pierderea vederii complet calafeteanu calafeteanu BUNA ZIUA.Am o discutie in contradictoriu cu un coleg de facultate,despre o speta juridica.Un recidivist,/avind recidiva de 3 ani /eliberat conditionat,se ... (vezi toată discuția)