avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme dupa divort

Buna ziua,doresc sa stiu ce as putea sa fac sa il fortez cumva pe fostul meu sot sa schimbe numele meu din talonul masinii,masina pe care si-a insusit-o dupa ce am divortat(eu ne avand permis).Am avut nenumarate discutii pe acesta tema de-a lungul timpului,dar nu a facut nimic.Pentru ca deasemenea la inceputul fiecarui an platesc impozitul masinii,iar apoi "ma rog" de el ca sa-mi recuperez banii. Multumesc anticipat.
Mergeţi la poliţie şi spneţi-le că vreţi să schimbaţi talonul, întrucât în urma divorţului nu mai aveţi acelaşi nume. Explicaţi-le situaţia şi probabil vă vor învăţa ce să faceţi.
Daca nu a fost si partajat autoturismul, proprietarul masinii sunteti dvs. Are de ales: va preda autoturismul sau schimba talonul.
Ca sa plateasca sotul impozitul trebuie sa fie proprietar, iar in aceasta calitate sa-si inscrie pe rol fiscal autoturismul dupa ce se radiaza de pe numele dvs, deci nu va ajuta sa schimbe talonul.. nici n-ar putea.
Solicitati de la administratia financiara certificat fiscal, mergeti la notar si partajati bunul, apoi la financiar pt radiere, apoi.. ii trantiti actele in brate fostului, el o va pune pe rol, se va duce la RAR, apoi la inmatriculari auto. cam asa
Costa mai mult partajul, certificatul fiscal si inmatricularea pe numele noului proprietar decat plata impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare proprietar masina dupa divort GabrielaBT GabrielaBT In urma partajului juridic, am obtinut autoturismul care a fost bun comun, dar el este inca trecut pe numele fostului sot. Care sunt pasii, respectiv actele ... (vezi toată discuția)
Radiere auto vanduta cu contract de vanzare-cumparare biencutza biencutza Buna ziua, Am o problema: sotul meu a facut un schimb auto cu contract de vanzare-cumparare. Cel care a luat masina nu a inscris-o in circulatie si a dat-o ... (vezi toată discuția)
Mostenire masina - urmatorii pasii dupa succesiune ddaaa ddaaa Buna ziua, In urma succesiunii exista un autoturism impartit intre 2 persoane (3/8 si 5/8 parti) . Care sunt pasii care trebuie urmati acum? Momentan am ... (vezi toată discuția)