avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Agentie de turism ma obliga sa platesc in plus dupa ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Agentie de turism ma obliga sa platesc in plus dupa achitarea biletului

Buna ziua,

Am o foarte mare problema si as avea nevoie de niste sfaturi. Am cautat sa cumpar bilet de microbuz de la Budapesta la Baia Mare si am gasit printr-o agentie de turism care spuneau pe portalul lor ca transportul este gratuit pentru copiii sub 5 ani. Am sunat pentru a avea o confirmare referitor la acest aspect, dupa care am facut rezervarea si am platit prin banca biletul pentru adult, iar rezervarea era pentru adult + copil. Toate companiile de transport cer o rezervare cu 2-3 zile inainte de calatorie, pentru a prinde locuri. Biletul este pentru maine la pranz, iar azi cand am sunat sa intreb unde opreste microbuzul cand ajunge in Baia Mare, mi-a fost comunicat ca s-au schimbat conditiile transportatorului si ca trebuie sa platesc bilet si pentru copil, in caz contrar copilul va ramane in aeroport (exact asa mi-a fost spus la telefon). Cand am spus ca eu am platit pentru un anumit serviciu catre agentia de turism, doamna de la telefon mi-a spus ca ea nu are ce sa faca si ca transportatorul nu va aduce copilul in tara pana nu platesc biletul si ca daca vreau, imi da numarul de telefon al firmei de transport sa ma cert cu ei. In conditiile astea, maine cu 10 minute inainte sa proneasca microbuzul din aeroport agentia de turism poate sa ma sune si sa-mi spuna ca transportatorul tocmai si-a triplat preturile si ca daca vreau sa ajunga acasa mama si copilul, sa platesc banii in cont. As dori sa stiu ce anume pot sa fac eu in aceasta situatie, tinand cont ca mai e doar o firma de transport pe aceiasi ruta care pleaca cu 3 ore mai tarziu si este cu cateva zeci de lei mai scumpa? Pentru ca alternativa aceasta mi-au oferit-o cei de la agentia de turism, sa stea mama cu copilul 6 ore in aeroport si sa plateasca diferenta de pret la sofer pentru a ajunge in Baia Mare. Este o excrocherie cum n-am mai vazut si o bataie de joc la adresa oricarui posibil client. Ar trebui sa sesizez politia in acest caz? Ce spune legea? Exista o anumita varsta pana la care legea spune ca nu e nevoie de bilet? Astept cu nerabdare sfaturile dumneavoastra. Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Returnare valoare bilet avion firma de crewing victor_09 victor_09 Buna ziua, Am si eu o ploblema referitoare la restituirea unei sume de bani pentru niste bilete de avion la o firma de Crewing . Cand s-a terminat ... (vezi toată discuția)
Drepturile calatorului cu avionul sorinflorentin sorinflorentin Buna seara, Am o intrebare referitoare la un bilet de zbor deja achiatat. Din cauza conditiilor meteorologice respectiv ninsoare abundenta trenurile nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie ... Radulavynya Radulavynya Buna ziua In luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie de turism online 3 bilete de Avion pe ruta Bucuresti - New York si retur. A intervenit ... (vezi toată discuția)