avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infintare unei firme de recuperari creante/debite rau ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infintare unei firme de recuperari creante/debite rau platnici scari de bloc. PFA,SRL? care este mai convenabila

Va salut cu respect;).
Care ar fi pasii pentru infintarea unei firme cat mai legale pe criterii cat mai legale si rapide de recuperat debite de la rauplatnicii de pe scari de bloc/asciatii de locatari/proprietari, si care ar fi mai convenabila? Pfa sau srl :foottap:?

Va multumesc anticipat. Stima!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:28, 14 Iunie 2012
O agentie de colectare debite sa infiinteaza la fel ca orice societate la Oficiul Registrul Comertului, din pctul meu de vedere aveti nevoie si de un jurist angajat, sau cel putin o colaborare.

Alegerea dintre PFA si SRL,consider ca e mai bine sa apelati la opinia unui jurist pt a face alegerea corecta si care va avantajeaza, mai ales pe acest domeniu.

Cu stima.
Procedura de recuperare restante /debite de la proprietari este prevazuta concret in art 50-51 din L nr 230/2007,iar codul de procedura civila in cartea V,art 372-580 precizeaza normele care guverneaza executarea silita
Cei interesati in infiintarea entitatii de recuperare debite,in principal ar trebui sa realizeze oportunitatea unei asemenea structuri,in special avand in vedere costurile pe care le implica procedura prealabila si tinand cont de realitatea majorarii numarului acelora care se afla in imposibilitatea de plata sau de a fi executati silit
Mai este un aspect: pentru ca o astfel de firma sa poata actiona legal trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca suma de plata. Deci se apeleaza tot la tribunal si la legea 230.
Dupa obtinerea sentintei e mai simplu si mai ieftin sa apelezi la executorul judecatoresc.

Imaginati-va ce ar fi daca o astfel de firma ar putea executat un rau-platnic doar pe baza pretentiilor asociatiilor: e suficient sa ajunga niste oameni necinstiti in fruntea asociatiei si nu vei mai fi sigur de propietatea ta. De aceea este obligatoriu ca pretentiile asociatiei sa fie verificate de tribunal.

Firmele de acest gen sunt folosite pentru recuperarea debitelor bancare sau comerciale unde sumele de plata sunt stabilite prin contract si nu pot fi contestate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale fara ipoteca kikison kikison Buna, Acum 3 ani, am beneficiat de un credit de nevoi personale ( 10.000E in lei) fara ipoteca pe o perioada de 10 ani. Creditul este luat pe persoana ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin temis temis Buna ziua, Am un B.O, investit cu formula executorie si pus in executare. Executorul Judecatoresc mi-a comunicat printr-o adresa ca recuperarea creantei nu ... (vezi toată discuția)
Am mici probleme cu o firma de recuperare credite sora13_ella sora13_ella buna ziua as dorisa stiu sieu ce se poate intampla:.... socru meu a facut un credit in 2007 ptr fata lui iar aceasta nu aplatit ratele cred ca de anul trecut ... (vezi toată discuția)