avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... masuri privind pensionarii militarii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

masuri privind pensionarii militarii

Sunt un ofiter in rezerva si imi desfasor activitatea incepand cu anul 2004 intr-o institutie publica(Primarie de municipiu).
Am iesit la pensie la varsta de 44 de ani datorita restructurarii sistemului militar in vederea integrarii Romaniei in Organizatiile Euroantlantice (NATO).
Am acceptat trecerea in rezerva, pentru ca prevederile legii OG 7/1998, acorda dreptul la o pensie care se cumula cu o alta retributie din alt system. La iesire din system am primit si plati compensatorii.
In conformitate cu prevederile ORDONANŢEI nr.7 din 26 ianuarie 1998 privind unele măsuri de protecţie socială a personalului militar şi civil, care se vor aplica în perioada restructurarii marilor unităţi (Art. 24. - Personalul militar şi civil, pensionat în condiţiile prezentei ordonanţe, poate cumula pensia cu salariul obţinut, în cazul în care îşi continuă activitatea ca angajat, sau cu veniturile suplimentare realizate prin activităţi cu scop lucrative). Am absolvit Facultatea de Stiinte Administrative si lucrez intr-o Primarie de Municipiu
Masurile luate de Guvernul Boc sunt legale? Un drept castigat se poate retrage?, ma refer in special la platile compensatorii. O perioada dupa iesirea din sistemul militar am stat acasa si a trebuit sa-mi sustin financiar familia cu banii din platile compensatorii, si nu am crezut ca vreodata statul o sa-mi ia banii inapoi, am cheltuit toti banii, de unde sa-i mai iau? Sa fac un alt imprumut la banca in conditiile in care la acest moment sunt indatorat la banci, pana in gat ? Va rog sa-mi raspundeti, am nevoie de informatii din partea unui specialist in legislatie.Ce trebuie sa fac? In sistemul privat ce fac cu o pregatire din domeniul Administrativ??

dumneavoastra cum ati inteles :se aplica doar celor care au iesit la pensie la varsta normala de 55 de ani sau are efect si asupra celor care au fost obligati pentru a se atinge obiectivul "restructurarea armatei"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 17 Ianuarie 2009
si daca institutia s-a desfiintat si de atunci a trecut mai mult de trei ani ce se intampla?
Am 50 de ani; am iesit la pensie in baza Ordonantei 7 din 26 ianuarie 1998 in acelasi an, iar in prezent am o pensie de aproximativ 950 RON. in anul 2000 m-am angajat la Electrica cu contract de munca nedeterminat, unde am un salariu de aproximativ 1250 RON. oare ce sa fac? sunt disperat deoarece am rate cumulate in total de aproximativ 900 RON. as dori sa ma inscriu si eu la actiunea dumneavoastra de a ataca in contencios aceasta decizie nedreapta pe care o presupune Ordonanta 230 din 30 decembrie a cabinetului Boc prin care se interzice cumularea de pensie si salariu de la stat. consider ca am fost mintit cu prevederile Ordonantei 7, atunci cand statul a vrut sa scape de noi. regret ca nu se respecta legea, ca se bate joc de oameni. eu, in temeiul Ord. 7, am facut aceste imprumuturi si acum nu numai ca ma vad falit, dar am o responsabilitate pentru cei doi copii care trebuie sa se duca la facultate anul acesta si pe care nu-i pot ajuta cu nimic. oare de ce guvernul Boc nu se gandeste si la masuri active de protectie a personalului pe care il vizeaza? oare de ce nu se discuta si despre noi, militarii, cum se discuta de celelalte categorii (profesori, medici, actori etc.)? oare noi suntem chiar toti oaia cea neagra a societatii? oare stresul pe care il presupune activitatea militara nu trebuie luat in seama? daca era asa usor in armata si salariile si pensiile erau atat de mari, de ce nu au venit si cei din alte categorii sa se faca militari?
am speranta ca dreptatea va invinge, ca legea dupa care s-au hotarat niste destine va fi repusa in drepturi...
:help:
Potrivit OUG nr. 230/2008, "persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cumuleaza pensia cu venituri obtinute din exercitarea unor functii remunerate in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritoriala, au obligatia de a opta intre suspendarea platii pensiei si incetarea raporturilor de munca sau de serviciu, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta."

Mai mult, in termen de 30 de zile de la data suspendarii platii pensiei, in conditiile OUG nr. 230/2008, persoanele care cumuleaza pensia cu venituri obtinute din exercitarea unor functii remunerate de la bugetul de stat sunt obligate sa restituie ajutoarele, platile compensatorii sau alte drepturi primite la data pensionarii.

Pensionarii care sunt obligati, conform OUG nr. 230/2008, sa opteze intre pensie si salariul de la stat vor avea posibilitatea de a-si continua activitatea in baza conventiilor civile.
Scuze daca supar pe cineva, insa nu ma pot abtine > atunci cand v-ati pensiomnat la varsta de 44 de ani sau unii chiar mai devreme, la fel, ati avut rate, v-ati bucurat de suma f ff mare luata atunci, iar acum ce mai vreti ? lasati tienrii sa lucreye si bucurati-va de pensie ca atunci 'tare v-ati bucurat si de platile compensatorii care au trecut " comparati-va cu alti "pensionari" car eNU SUNT PENSIONATI DIN MILITARIE si au ani de munca mai multi decat Dvs., si au o pensie mult, mult mai mica decat a voastra ! cINE V-A PUS SA VA PENSIONATI ? DE CE NU V-ATI STINS DATORIILE DACA TOT ATI LUAT ORDONANTE cum nu a luat nimeni decat MILITARII ?? trebuia sa munciti, insa ati fost "falosi" cine era ca voi ca va puteati pensiona tineri si cu bani multi ??? VEDETI CA DUMNEYEU NU DOARME ? Parintii mei au 40 de ani de munca si in domenii CHEIE si nu au pensia care o aveti VOI CEI DIN MILITARIE...si nici retete gratuite nu mai au de la locurile lor de munca..insa DVS., aveti aceste drepturi....VA MERITATI PE DEPLIN ACEASTA SOARTA !
:offtopic:
@spiridus
Nu uitati ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele. Daca o persoana v-a nemultumit si doriti sa porniti o discutie pe aceasta tema, puteti sa faci acest lucru civilizat si argumentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de lege privind cumulul pensie-salariu cojex cojex Avand acum proiectul de lege privind cumulul pensie-salariu si presupunand ca legea ce va urma nu va suferi modificari, va rog sa ma lamuriti daca militarii ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariul maria2009 maria2009 Stie cineva in ce stadiu este proiectul de lege cumul pensie cu salariul? Cand intra in vigoare? (vezi toată discuția)
Legea 329 chiganora chiganora CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI nr.337/28.12.2009 DE INCETAREA CONTRACTULUI DE MUNCA PE DURATA NEDETERMINATA nr. 2932/2005 impotriva Regiei Autonome de ... (vezi toată discuția)