avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa pentru emisii poluante provenite de la ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicole

Legea 9/2012 privind taxa pentru emisii poluante de la autovehicole a fost suspensata pana la 1 ianuarie 2013 conform OUG 1/2012. De ce se percepe in continuare aceasta taxa? Personal am achizitionat un Renault Laguna 3, diesel, 1461 cc, fabricatie 2010 (adus din Franta) si am platit peste 2900 lei taxa pentru emisii poluante.Pot contesta aceasta taxa? Cum pot sa-mi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 12:01, 14 Iunie 2012
Legea nu a fost suspendata in totalitate, doar articolul care prevedea obligativitatea platii taxei pentru masinile inmatriculate in Romania, la prima vanzare. S-a mentinut taxa pentru autovehiculele achizitionate dintr-un stat al UE care se inmatriculeaza in Romania. Taxa pe care ati platit-o se poate recupera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto, timbru mediu etc. Georgica112 Georgica112 Bună ziua. În anul 2015 luna martie am achiziționat un autoturism marca Renault Laguna 3 an fabricație 2010. Mașina a fost adusa din Franța de către un ... (vezi toată discuția)
Taxa auto reziduala nik2003 nik2003 Am vandut o masina in strainatate si am depus actele pentru recuperare taxa auto reziduala. Stiu ca nu imi dau banii pe care i-am platit ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare sau de inmatriculare auto sau ce nume mai are mai este in vigoare? croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Am citit pe internet ca taxa va fi sau este scoasa:) nu se poate intelege concret. ''incepând din acest an, taxa pentru emisiile ... (vezi toată discuția)