avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interfon bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interfon bloc

buna ziua.
incep prin a multumi celor ce monitorizeaza aces site. sunt abonat si chiar am gasit articole destul de interesante.
din "multilogia" ce mai "scornicesc" administratorii de asociatii de proprietari am sa va descriu ce se intampla si as dori sa aflu daca este corect sau nu.
in speta s-a hotarat unanim (mai mult sau mai putin) ca la intrarea in bloc sa fie montat un interfon care cuprindea montare si 2 chei de apartament.
banii ptr lucrare au fost scosi din fondul de reparatii si achitati catre firma care a prestat serviciul.
toate bune , am primit 2 chei , interfonul functioneaza.
insa administratorul de asociatie de proprietari a hotarat ca decontarea acestui serviciu sa fie facuta diferentiat , pe cota parte indiviza , pentru fiecare apartament.
Astfel cei cu cota parte indiviza mai mica (garsoniere - cazul meu) platesc mai mult decat cei cu 3 sau 4 camere ( destul de substantial)
adica eu trebuie sa platesc 63,41 RON in timp ce la un apartament cu 4 camere suma se ridica la 23,45 RON.
Intrebarea mea este daca este corect cum a procedat dl administrator.
Mentionez ca am purtat o discutie amicala si n-am ajuns la nici un rezultat.
Daca se intampla sa am dreptate, in sensul ca mi s-ar parea normal ca toti prorpietarii sa fie taxati in mod egal pentru aceasta lucrare, ce pot face ?
Deja lista ptr plata intretinerii/a platii montarii interfonului, a fost afisata in modul in care l-am explicat mai sus, semnata de toti cei ce trebuie sa semneze: presedint, cenzori, etc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:18, 16 Iunie 2012
Fiind o lucrare de reparatie se plateste in raport de cota indiviza ,insa garsoniera dvs. trebuie sa aiba o cota mai mica decat un ap.de 4 camere ,poate s-a gresit la calcul. Faceti o contestatie scrisa la lista de intretinere, solicitati recalcularea si sa va trimita modul de calcul al impartirii sumei . Asteptati raspuns scris.
In cazul interfonului service-ul la el se plateste de regula egal de fiecare apartament indiferent de suprafata.
Aceasta cheltuiala este prevazuta la capitolul "Repartizarea cheltuielilor pe beneficiari" din Sectiunea 5 a HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii 230/2007:
Art. 49. - Cheltuielile pe beneficiari sunt cheltuielile cu privire la: citirea, calculul si gestiunea consumurilor individuale de apa rece, apa calda, caldura, gaze, energie electrica, deseuri municipale; servicii cu privire la repartitoarele de costuri; chiriile spatiilor comune - boxe, casa scarii, holuri, spatiu ghena, terasa etc.; gestiunea ajutoarelor banesti; gestiunea contractelor cu caracter individual; intretinerea interfonului si a partii de instalatie din interiorul apartamentului; verificarea metrologica a contoarelor individuale de energie termica, in cazul distributiei orizontale; reviziile instalatilor interioare de gaze, apa si incalzire; alte servicii individuale catre proprietari.
Art. 50. - (1) Cheltuielile pe beneficiari se repartizeaza conform valorii care revine fiecarui beneficiar in cauza

In plus de asta, cereti administratorului contractul de service si veti vedea acolo ca pretul abonamentului este format din cost/apartament.
Deci va trebui impartit in mod egal la toate apartamentele.
Da, costurile cu montarea unui interfon sunt egale pentru fiecare apartament indiferent de suprafata acestora si indiferent de numarul de persoane. Este firesc deoarece instalatia comuna deserveste in mod egal fiecare apartament, fiecarui apartament i se monteaza aceeasu unitate in interior si fiecarui apartament i se dau cate 2 cartele de acces asa cum s-a mentionat in mesajul initial. Daca unii proprietari au nevoie de mai multe cartele de acces sau/si chei de acces acestea se platesc separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire cheltuieli televiziune pe cota indiviza sau pe nr apartamente. w_v_w_v w_v_w_v Ca sa nu ajungem fiecare cu antena in balcon urmeaza sa punem un sistem comun de antena pentru televiziune.Pe langa asta reducem si costurile foarte mult. Mai ... (vezi toată discuția)
Butuc pe cota indiviza sau pe apt unlocatar unlocatar Buna ziua Am schimbat butucul atat de la usa intrare cat si de la usa subsol . Am facut 32 chei care le-am pus ca pret in mod egal celor 16 ... (vezi toată discuția)
Cat plateste o firma cu sediul intr-un apartament, cota de instalare interfon? clodvasile clodvasile Suntem o societate comerciala si activam in domeniul traducerilor. Sediul si punctul de lucru il avem intru-un apartament cu doua camere la parter (prin ... (vezi toată discuția)