avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Butuc pe cota indiviza sau pe apt
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Butuc pe cota indiviza sau pe apt

Buna ziua
Am schimbat butucul atat de la usa intrare cat si de la usa subsol .
Am facut 32 chei care le-am pus ca pret in mod egal celor 16 apartamente.
Pretul cheilor le-am pus in mod egal pe nr apartamente.

Butucul il pun pe cota indiviza sau pe numar apartamente?

De obicei cind se strica butucul usii din spate unde statea cheia langa usa (nu se dadeau cheii tuturor) il inlocuiam si puneam costul pe cota indiviza.

Acum nu se schimba situatia cand fiecare a primit cite o cheie ?
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
unlocatar, utilizator
Cel mai recent răspuns: unlocatar , utilizator 17:55, 14 Noiembrie 2011
Desi pare o cheltuiala pe apt., repartizarea cheltuielii cu cheile trebuie facuta pe cota-parte indiviza de proprietate - sau daca hotarati in com. ex. sau AG, puteti face repartizarea pe nr. ap. Faza este sa va intelegeti si sa nu aveti oarece reclamatii de la vre-un proprietar care se considera nedraptatit de una dintre metode.
Butucul il repartizati pe cota parte indiviza si costul cheilor pe apartamente.
Noi am schimbat Yalla la intrare intr-o scara de bloc si normal ca a trebuit sa facem si chei pentru proprietari. Cheltuiala cu montarea yallei si 3 chei (pentru administrator, femeia de serviciu si instalator), am repartizat-o pe cota parte indiviza ca si alte cheltuili administrative. Fiind un numar de apartamente dar mai multe persoane, chiriasi, proprieatri care-au vrut chiar o cheie in plus..., am facut mai multe chei si fiecare si-a platit atatea chei cate a primit.
Se mai putea, (alta data am procedat asa) sa repartizam yalla pe cota indiviza si fiecare apartament sa plateasca si sa primeasca o singura cheie, avand posibilitatea sa-si faca pe cheltuiala sa oricate chei are nevoie.
Tot asa am procedat (in loc de chei) cu acele cartele pentru interfon cand fiecare proprietar a platit atatea cartele cat a solicitat, la montarea interfonului, la inlocuirea celui vechi cu altul nou sau atunci cand cineva si-a pierdut cartela.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Eu ma gandisem costul cheilor pe apartamente si butucul pe indiviza dar am preferat sa intreb aici.


Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
unlocatar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interfon bloc 61dan 61dan buna ziua. incep prin a multumi celor ce monitorizeaza aces site. sunt abonat si chiar am gasit articole destul de interesante. din \"multilogia\" ce mai ... (vezi toată discuția)
Probleme pe scara de bloc. liviu f liviu f Situatia este urmatoarea : pe o scara de bloc cu 9 apartamente , 7 apartamente vor sa fie montat interfon la intrare si 2 apartamente nu vor. Ba mai ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)