avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noua lege a pensionarilor care inca mai lucreaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noua lege a pensionarilor care inca mai lucreaza (bugetari)

Am o intrebare.Daca ma puteti ajuta cu un raspuns........
Mama mea este pensionara (pensie limita de varsta,60 ani).In urma cererii depuse si aprobate inca mai presteaza aceeasi activitate in functia de asistent medical la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.De curand am auzit de intrarea in vigoare a unei legi care efectiv ma nedumereste.
Ce ma sfatuiti in cazul in care se va aplica legea respectiva ...........pt.ca vrea sa lucreze in continuare si in acelasi timp sa isi primeasca si pensia.
Se va putea acest lucru?
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc.
Cu respect, Gabriela.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:59, 3 Ianuarie 2009
V-am raspuns deja pe e-mail. In opinia mea o asemenea masura se inscrie in politica de austeritate pe care o va promova noul guvern pentru a nu da amploare deficitului bugetar.
Este vorba de Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor de stat şi de serviciu - Actul normativ interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul public. Astfel ca, nimeni nu mai poate beneficia şi de pensie şi de salariu de la stat. Se poate cumula pensia cu un salariu în domeniul privat.
De asemenea, Ordonanţa de Urgenţă stabileşte că persoanele care au primit plăţi compensatorii, cu ocazia pensionării, vor fi obligate să le returneze în cazul în care se reangajează în sistemul public. Este vorba în special de persoanele care au lucrat în domeniul apărării, internelor, justiţiei .

Actul normativ nu are efect retroactiv.
Mama dvs. poate lucra in sistemul privat si va putea cumula pensia cu salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarii angajati! corinuta corinuta As dori sa stiu ma multe despre decizia Guvernului privind oblgarea pensionarilor in a alege pensia sau contractul de munca, neputand sa le cumuleze, vorbind ... (vezi toată discuția)
Masuri privind pensionarii militarii Vasile Tiron Vasile Tiron Sunt un ofiter in rezerva si imi desfasor activitatea incepand cu anul 2004 intr-o institutie publica(Primarie de municipiu). Am iesit la pensie la varsta de ... (vezi toată discuția)
Buna seara.as dori sa stiu daca pot cumula pensia de serviciu ... OanaLora OanaLora Buna seara.As dori sa stiu daca pot cumula pensia de serviciu anticipat partiala cu salariu la privat. Stiu ca legea 119/2010 spune ca pensiile de serviciu ... (vezi toată discuția)