avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Viitoarea mamica a lucrat 11 ani apoi mutandu-se in alt oras s-a reangajat cu o intrerupere de 2 luni. Ultimul contract de munca incheiat este pe 1 Aug 2011, termenul normal al sarcinii ar fi in jur de 10 August 2012. Daca din pricina unor probleme de natura medicala copilul este nascut anterior datei de 1 Aug.2012, mama neavand cele 12 luni neintrerupte de munca mai beneficiaza de indemnizatie crestere copil?
Se poate plati retroactiv CASS pentru cele 2 luni de intrerupere?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:21, 15 Iunie 2012
de mai bine de 2 ani de zile nu mai are legatura indemnizatia cu plata CASS..acum se tine cont doar sa fi realizat venituri impozabile 12 luni inainte de a naste. daca naste prematur se iau in calcul lunile ramase.

din nefericire , legea nu accepta decat o intrerupere de max 1/2 din luna.prin urmare, ori reuseste sa copere cu impozit macar o luna jumate, ori nu mai beneficiaza ...
Mysogyn a scris:

Daca din pricina unor probleme de natura medicala copilul este nascut anterior datei de 1 Aug.2012, mama neavand cele 12 luni neintrerupte de munca mai beneficiaza de indemnizatie crestere copil?
Se poate plati retroactiv CASS pentru cele 2 luni de intrerupere?



1.Situatia este reglementata de prevederea art4(4)din OUG111/2011:

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) (cele 12 luni n.p.)se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.


2.Chiar daca nu ar exista aceasta prevedere, plata retroactiva a Cas sau CASSnu ar influenta cu nimic situatia,atata timp cat conditia este realizarea de venit impozabil in aceste 12 luni sau aflarea in una dintre situatiile reglementate de textul de lege(OUG111/2010art.2al5)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - doctorand bursa din fonduri europene Ally_bim Ally_bim Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt doctoranda la forma cu frecventa cu bursa pos-dru din fonduri europene si anul acesta pe 26 ... (vezi toată discuția)
Sotia mea poate beneficia de concediu pt cresterea copilului? Alinf Alinf Sotia mea a avut intrerupere pe cartea de munca.La noul loc de munca s-a angajat din 9 noiembrie 2011, ulterior a ramas insarcinata si copilul e preconizat sa ... (vezi toată discuția)
Mama studenta - indemnizatie pentru cresterea copilului mihaelahansen mihaelahansen Buna ziua! Numele meu este Mihaela si sunt insarcinata in 12 saptamani (3 luni). Momentan nu lucrez, insa sunt studenta la zi, forma de invatamant cu taxa , ... (vezi toată discuția)