avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil - doctorand bursa din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil - doctorand bursa din fonduri europene

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt doctoranda la forma cu frecventa cu bursa pos-dru din fonduri europene si anul acesta pe 26 septembrie trebuie sa sustin teza public. Asta inseamna ca de la 1 octombrie imi voi pierde calitatea de student-doctorand. Totodata sunt insarcinata si data probabila a nasterii este 1 octombrie. Este posibil sa nasc inainte sau dupa aceasta data.

As vrea sa stiu ce se intampla in cele doua situatii. Am dreptul sau nu la indemnizatie de crestere a copilului si cum se calculeaza?

Mentionez ca din cate am inteles Universitatea nu ne plateste contributiile de sanatate si pe de alta parte ni se recunoaste vechimea in munca dupa legea educatiei nr. 1 din 2011.

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: andreeapoenaru , utilizator 19:38, 21 August 2012
Daca in perioada 1 octombrie 2011-1 octombrie 2012 ati fost student-doctorand,si data probabila a nasterii este 1 octombrie,veti putea beneficia de indemnizatie de crestere copil,in cf. cu prevederea art 2al.(5) lit.n din OUG 111/2010,perioada cat ati fost doctorand fiind o perioada asimilata :

(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii

......n) au calitatea de doctorand, in conditiile prevazute de art. 20 si 21 din Hotararea Guvernului nr. 567/2005 privind organizarea si desfasurarea studiilor universitare de doctorat, cu modificarile ulterioare;(intre timp HG567a fost abrogata prin Lg.1/2011)

Daca nasterea se va produce inainte de termen,va veti afla sub incidenta prevederilor art.4al(4)din OUG111/2010:
4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) (cele 12 luni,n.p.)se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare. Sunt doctorand POSDRU din octombrie 2009 si voi fi pana la 1 octombrie 2012. 9 decembrie 2012 este data probabila a nasterii. As dori sa stiu daca in acest caz se iau in calcul si bursele primite ca doctorand atunci cand se stabileste indemnizatia de crestere a copilului. Mentionez ca in aceasta perioada am si lucrat, deci am si venituri supuse impozitului. Se cumuleaza cele doua?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Mysogyn Mysogyn Viitoarea mamica a lucrat 11 ani apoi mutandu-se in alt oras s-a reangajat cu o intrerupere de 2 luni. Ultimul contract de munca incheiat este pe 1 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Anca_J Anca_J Buna ziua, sunt beneficiara unei burse in cadrul unui proiect european si sunt insarcinata...imi puteti spune daca in aceasta situatie voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Irina_gabriela Irina_gabriela Buna ziua. As vrea sa stiu daca primesc indemnizatia pentru cresterea copilului in conditiile in care sunt angajata printr-un program finantat prin fonduri ... (vezi toată discuția)