avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Pentru a angaja un sofer pe care societatea l-a mai avut ca angajat pana in ian.2012 cad s-a incheiat CIM cu acordul partilor , trebuie sa obtina repartitie de la Somaj ? Cum trebuie sa procedez ca societate si ce acte trebuie sa aduca persoana la angajare (MENTIONEZ CA NU A FOST IN SOMAJ PERS.RESPECTIVA)

multumesc.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 12:54, 15 Iunie 2012
legea 76/2002
Art. 10. - (1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

So, angajatorul este obligat sa declare postul vacant. Nu scrie nicaieri ca salariatul trebuie sa aiba in dosarul personal repartitie de la AJOFM.:)Numai ca in practica societatilor comerciale se suprapun cele 2 acte, in ideea ca salaritul e trimis la somaj cu acea instiintare din partea societatii a locului vacant si in acelasi timp cu repatitia.
In dosarul de personal pe care deja il are salaritul(cu copii dupa CI, certificat nastere, acte de studii, etc.) adaugati noul CIM, si o noua adeverinta de la medicina muncii.

Multumesc pentru raspuns , pentru angajare contabil cu timp partial la fel se procedeaza la AJOFM ?
In situatia asta nu conteaza timpul de munca. Procedura pentru angajare, la fel si dosarul personal, e la cel ca la persoanele angajate cu norma intreaga.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)