Mai exact, ma intereseaza cel de-al patrulea caz de decadere, dispus in art. 46 alin.1 lit. d), si anume, marca a fost inregistrata pe numele unei persoane neavand calitatea preevazuta de art. 3 lit. h) si i).
In concret, ma intereseaza la ce se refera acest caz de decadere, daca se refera la o eroare in procedura de inregisrare a unei marci. Daca puteti sa-mi oferiti un caz concret spre a intelege mai bine, as fi recunoscatoare.
ex marca a fost inregistrata in numele unei persoane fizice fara capacitate de exercitiu la data la care cererea de marca a fost depusa.
marca a fost inregistrata in numele unei persoane juridice ce nu avea capacitate de exercitiu (chiar si restransa) la data la care a fost depusa cererea de inregistrare.
marca s-a inregistrat in numele unui solicitant/titular fara capacitate de folosinta (persoana fizica/juridica inexistenta)
cred ca este valabil si cazul cand o persoana juridica titulara unei marci s-a dizolvat iar marca nu a trecut in patrimoniul altei persoane.
Multumesc frumos pentru lamuriri ! Ca atare, acest caz nu se refera numai la o situatie concomitenta procedurii de inregistrare, ci si la o situatie subsecventa inregistrarii, precum ati mentionat - dizolvarea persoanei juridice.
Este corect daca as spune ca decaderea intervine, conform acestui caz anume, si in cazul decesului persoanei fizice titular al marcii?
conf art 46 alin 1 lit d, decaderea poate fi ceruta daca marca a fost înregistrată pe numele unei persoane neavând calitatea prevăzută la art. 3 lit. h) şi i).
lipsa calitatii persoanei, dupa parerea mea poate viza atat momentul depunerii cererii de marca cu conditia ca marca sa fie inregistrata ulterior, cat si ulterior inregistrarii.
daca marca apartine persoanei fizice si aceasta decedeaza, prin succesiune legala /testamentara marca va trece automat in patrimoniul mostenitorului. Persoana fizica decedata a avut calitatea de titular/solicitant al marcii, a.i. nu putem aplica decaderea in situatia prezentata de dvs.
Eu m-am referit la cazul in care marca a fost inregistrata in numele unei persoane fizice inexistente, adica cineva in formularul de inregistrare a trecut la titular un nume fictiv (inventat) sau marca inregistrata a fost cesionata unei persoane fictive
in alta ordine de idei, petru a cere decaderea trebuie sa existe interesul persoanei, adica acesta trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
-sa fie legitim;
-sa fie personal si direct;
-sa fie nascut si actual