avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna dimineata.Daca intr-un dosar executional inceput in 2011 nu am fost somat,7(sapte)luni,apoi am fost somat caci au blocat conturile,nu s-a prescris executarea.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: covaci112233 , utilizator 20:33, 19 Decembrie 2012
La poprire nu se emite nici o somatie, decat ordinul catre tertii popriti( banci) de a se indisponibiliza o anumita suma ( debit+cheltuieli de executare). Daca acum ati descoperit ca aveti conturile blocate, in realitate demersurile au fost incepute cu mult inainte, astfel incat nu puteti invoca acel termen de 6 luni( perimarea executarii silite) sau , mai mult, prescrierea. Pentru a va lamuri exact ce e cu aceste sanctiuni si daca sunt aplicabile in cazul dvs, va trebui sa mergeti la executor si sa verificati la ce date au fost transmise cererile : de executare, incuviintare instanta, cereri poprire, alte cereri creditor, etc.)
Prescriptia intervine dupa 3 ani. Dar dupa 6 luni intervine perimarea actelor de executare .
perimarea,ce inseamna,mai poate continua executarea executorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie creditul? anul acesta sau in 2018? badcatro badcatro in 2008 am luat un credit de nevoi personale pe 10 ani. in anul 2011,luna noiembrie banca a cerut executarea silita a creditului.i s-a incuviintat cererea,dar ... (vezi toată discuția)