avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nucul plantat la un metru de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nucul plantat la un metru de gard

da, un vecin a plantat un nuc la o distanta de 1 m de gard. dincoace de gard se afla famtana mea! copacul a fost plantat de 2 luni de zile... deci, intre nuc si fantana e o distanta de 1 m jumate! iar nucu de afla la o distanta de 1 m de gardu meu!


da, problema e foarte grava,... tin sa mentionez faptul k ferestra e la 3 m de fantana... ideea e k la mine acasa de la fantana si in curte peste tot e pavat, iar instalatia la apa curenta e de la fantana respectiva... si atunci daca nucul vecinuluiar creste radacinile acestuia ar ajunge la fantana mea... si ce as putea sa fac, sa sparg tot pavajul sa mut 30 de m de instalatie??? deci eu chiar nu glumesc, nu e vorba de nuci, pt k am si eu in gradina, nu am nevoie sa fac din cele ale vecinului cozonac, va rog daca comentati sa fie de bun augur, nu comentarii aiuria!!!! pt k am nevoie sa stiu la ce distanta trebuie sa spun primarului k e conform legii??? la ce distanta ar fi trebuit sa il planteze vecinul???

Interventie moderator - ultima pentru dvs.
Daca nu tineti cont de recomandarile noastre, sa scrieti ingrijit si sa nu mai folositi expresii gen ''nemernicia de vecin'' nici acest topic nu va ramane.

sad v-a raspuns:
Nucul este protejat prin lege! Pentru taierea unui nuc aveti nevoie de aprobari speciale.
Cel putin asa ne spune Legea nr. 348/2003, republicata in 2008:
Art. 17
Cultura nucului din categoria pomi razleti este supusa si urmatoarelor prevederi speciale:
a) plantarea nucilor se face cu materialul saditor selectionat, provenit din pepiniere autorizate; terenurile supuse eroziunii se pot planta si cu biotipuri locale provenite de la pepiniere silvice;
b) taierea nucilor si castanilor comestibili din categoria pomi razleti, indiferent de proprietar, se face pe baza autorizatieimodel prevazute in anexa nr. 3;
c) cererea pentru taierea nucilor/castanilor comestibili din categoria pomi razleti solicitata de persoanele fizice sau juridice se depune cu cel putin o luna inaintea executarii taierii, iar aceasta se verifica si se aproba de specialistii directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti;
d) criteriile care stau la baza documentatiei in vederea autorizarii taierii nucilor razleti/castanilor comestibili sunt:
1. pomii sunt imbatraniti si prezinta ramuri uscate in proportie de 60% din coroana;
2. pomii sunt amplasati intr-un perimetru unde urmeaza sa se construiasca obiective de interes national sau de interes al comunitatii locale;
3. pomii sunt amplasati pe aliniamentele drumurilor nationale si se pune in pericol siguranta circulatiei rutiere.

Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Da o cautare pe motoare de cautare si vei afla mai multe detalii.
ai primit detali de care nu aitinut cont...din pacate.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Ati incalcat regulamentul forumului. Este suficienta o singura postare cu acelasi subiect. Daca cineva stie si este dispus sa va raspunda o va face, daca nu asta e...
Motoarele de cautare va ajuta sa aflati direct ce anume va intereseaza:
Distanța față de hotar (proprietatea vecinului) este reglementată prin lege începând cu 2007. Potrivit legii pomiculturii “cei care vor să planteze pomi fructiferi în grădini şi curţi trebuie să respecte anumite distanţe faţă de proprietatea vecinilor: doi metri de la gard în cazul pomilor de talie mică şi trei, în cazul celor mai înalţi” Distanța față de hotar mi se pare una de bun simț, înainte să fi citit despre această lege am plantat și eu tot la 2 metri față de vecin, gândindu-mă să nu umbresc sau să incomodez grădina vecină prin căderea fructelor. O distanță mai mică de 2 metri pe propriul teren față hotar ar duce la imposibilitatea vecinului să planteze pomii săi la o distanță de 2 metri față de gardul lui din motivul de la punctul de mai sus: pomii ar fi prea aproape și coroanele s-ar intersecta, iar iluminarea ar fi compromisă.

Este foarte ușor de reținut distanțele de plantare a pomilor fructiferi: 2 metri față de proprietatea vecinilor și 4 metri între ei.

Daca eu am reusit, si dvs reusiti la fel fara sa va repetati in forum cu aceasta problema.
Dati-va interesul sa aflati, din aproape in aproape ceea ce va intereseaza.
Dl sad v-a raspuns concret...
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Inainte de a posta pentru prima oara vi s-au comunicat printr-un mesaj scris cu rosu regulile de baza ale comunicarii pe acest forum.

Sper ca macar acum sa cititi regulamentul - nu de alta, dar s-ar putea sa mai aveti si altadata intrebari si e bine sa stiti regulile de postare pe Avocatnet daca doriti raspunsuri.

Regulamentul forumului il puteti citi aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...
va multumesc!!! sunt noua aici :">. de aceea nu stiusem!

:*

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc Diana.F Diana.F Buna ziua. Avem in curtea casei un nuc, plantat de tatal meu, care impinge un perete al terasei, cu pericol de daramare. Am nevoie de autorizatie pentru taiere? (vezi toată discuția)
Taierea unui nuc de pe proprietate privata mariapopescu mariapopescu Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce ... (vezi toată discuția)