avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete cadou pentru toti salariatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete cadou pentru toti salariatii

LA MULTI ANI tuturor!
Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele cadou nu s-au dat in beneficiul copiilor minori cu ocazia Craciunului ci LA TOTI SALARIATII . Problema este ca sunt aproape sigura ca se impoziteaza , dar nu stiu daca se retin si contributiile la asigurari sociale , asigurari sociale de sanatate si somaj .(Ordonanta 93/2007 ??). Legea vis-a-vis de aceste tichete cadou este foarte interpretativa,dar eu nu stiu cum sa procedez sa nu gresesc . Va rog, as dori o interpretare profesionista, cu mentionarea bazei legale . Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 20:33, 21 Ianuarie 2009
Tichetele cadou acordate salariatilor in beneficiul copiilor minori (deci prntru cei care au copii) sau salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie ,sunt neimpozabile in limita a 150 lei/salariat, ce depaseste 150 lei se impoziteaza (salariatul plateste 16% pentru suma ce depaseste 150 lei)
Tichetele cadou date tuturor salariatilor cu diferite ocazii se impoziteaza (salariatii platesc 16% la contravaloarea tichetelor primite). Nu se platesc celelalte cote nici de angajat nici de angajator .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou de craciun Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna seara! Iar dau de o problema pe care nu o inteleg. Citind atatea forumuri vad ca parerile referitoare la tichetele cadou sunt impartite. Daca poate ... (vezi toată discuția)
Sindicat elenaoana elenaoana Pot fi date tichete cadou membrilor cotizanti ai unui sindicat, in conditiile in care Sindicatul nu este angajator, cum prevede Legea 193/2006? (vezi toată discuția)