Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am castigat de la actiunea de majorare pensie, o pensie de 1500 lei lunar fata de 300 cat aveam inainte pt cei doi copii. Imi poate folosi aceasta decizie in plangerea penala? Si anume sa se considere ca veniturile lui sunt mult mai mari din moment ce un judecator a crezut acest lucru?
Va multumesc!
Va multumesc mult si va doresc mult succes! Pe mine m-ar interesa macar sa i se dea o rezolutie astfel incat sa plateasca din urma pe trei ani suma de 1500 lei. Pentru ca el stie ca daca as reusi prin plangerea penala sa obtin contractele, ar trebui sa plateasca dublu.
Nu va trebuie rezolutie ca sa plateasca pe 3 ani din urma. Trebuie sa puneti in executare hot judec de pana acum.
Daca suma e prea mica atunci va constituiti parte civila in dosarul penal.
In primul rand nu va puteti folosi de o sentinta judecatoreasca data pe alta cauza (asta inteleg ca vreti) ci doar sentinta data in cauza dvs.
De asemenea, tatal indiferent de veniturile lui nu are obligatia de a plati decat ce a stabilit instanta. Indiferent ca are 10.000€ pe luna sau 1000€ pe luna, tatal are obligatia de a plati doar ce a stabilit instanta.
De asemenea, tatal va fi obligat sa plateasca pensia marita doar de la data depunerii cererii de marire a pensiei, nu retroactiv pe ultimii 3 ani.
Trebuie sa intelegeti de asemenea, faptul ca tatal este obligat sa plateasca o pensie alimentara de maxim 1/2 din venitul lui, nu este obligatoriu sa fie plafonul maxim ci se iau in calcul nevoile copiilor precum si necesitatile si obligatiile tatalui.
De asemenea, prin plangerea penala de abandon de familie, trebuie dovedit ca nu a platit pensia de intretinere stabilita de instanta in hotararile anterioare sau actuale timp de 2 luni si ca a facut-o cu rea vointa.
Da, imi doresc sa ma folosesc de o sentinta data pe alta cauza, pentru ca este vorba de aceeasi pensie de intretinere si de acelasi tata care nu-si declara veniturile corect. Si daca un judecator a luat hotararea ca trebuie sa plateasca tatal 1500 lei, credeti-ma , inseamna ca acest judecator nu numai cunoaste legile, dar le si aplica cu judecata! Nu stiu daca ma fac inteleasa! Chiar daca adeverinta de venit depusa in dosar are o suma trecuta, din moment ce sunt deasemenea depuse la dosar si perioadele cand a facut voiaj, chiar daca nu sunt contractele cu sumele castigate, un judecator intelege ca acest om are un venit mult mai mare. Si in consecinta a stabilit o pensie de intretinere pe care a considerat ca omul o poate plati chiar fara nici un sacrificiu, lucru care este adevarat. Totodata consider ca nu a platit cu rea vointa din moment ce a realizat veniturile si le-a tinut ascunse de copiii lui.
Am incercat sa pun in executare hotararea de divort si mi s-a raspuns de la Judecatorie ca trebuie sa ma adresez unui executor judecatoresc. M-am adresat unui executor si mi s-a raspuns ca trebuie sa -i dau eu contractele cu sumele obtinute. Am fost sfatuita sa obtin contractele prin plangerea penala. Problema e ca nu reusesc. Cel putin pana acum nu am reusit, dar nu ma asteptam nici sa am succes la marirea de pensie. Asa ca acum sper sa fie bine in continuare. Suma nu e mica pentru ca in ultimii trei ani a platit 250 lei pe luna, doar de cateva luni plateste 300 si in tot acest timp a navigat ( la aceeasi firma) cel putin 8 luni din 12 cu aprox 5000 euro pe luna. Problema e ca firma a declarat in dosarul penal ca de patru ani nu mai lucreaza omul la ei. Si eu le-am trimis raspunsul dat de aceeasi firma in dosarul de marire de pensie unde au trimis adeverinta de venit in lei, e adevarat , pentru sfarsitul anului trecut,dar parca spusesera ca nu mai lucreaza la ei. Deci dupa mine ar trebuii sa existe o lege impotriva declaratiilor mincinoase.
Se mai intampla ca judecatorii sa ia alte decizii fara sa aiba in vedere dovezile, dar legal, un judecator nu poate lua o decizie de stabilire a pensiei in functie de un venit fara sa aiba documente legale care sa dovedeasca acel venit.
Altfel, ar putea veni oricine sa spuna ca tatal are 1000.000€ venit si instanta sa stabileasca o pensie de 250.000€ pensie fara sa stie daca tatal nu ar cumva un venit de doar 10.000€.
Nu puteti si nu veti obtine retroactiv o pensie de 1500 lei pe ultimii 3 ani pentru simplul fapt ca hotararea instantei se aplica de la data depunerii cererii sau de la data ramanerii definitive (dupa caz).