avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt pensia copiilor?

Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am castigat de la actiunea de majorare pensie, o pensie de 1500 lei lunar fata de 300 cat aveam inainte pt cei doi copii. Imi poate folosi aceasta decizie in plangerea penala? Si anume sa se considere ca veniturile lui sunt mult mai mari din moment ce un judecator a crezut acest lucru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 16:55, 18 Iunie 2012
Tocmai ca judecatorul a luat o hotarare luand in calcul dovezile , chiar daca nu s-a vrut sa se puna la dispozitie ultimele venituri. A recunoscut la interogatoriu ca face voiaje dar nu a vrut sa depuna carnetul de marinar. Firma de intermediere a facut declaratii care se contraziceau una pe cealalta. Pe scurt, e clar ca naviga si nu vrea sa se afle pe ce suma. Dar existau sumele pe care le depusesem eu la dosar, mai vechi, e drept, dar pleaca si acum prin aceeasi firma. Mie mi se pare ca e clar ca omul poate sa ajute copiii cu mai mult si nu vrea. Asa ca decizia a fost corecta!
Alex_Munteanu a scris:

De asemenea, tatal indiferent de veniturile lui nu are obligatia de a plati decat ce a stabilit instanta. Indiferent ca are 10.000€ pe luna sau 1000€ pe luna, tatal are obligatia de a plati doar ce a stabilit instanta.

Banuiesc ca initial s-a stabilit o pensie in procent din venituri , iar omul a aplicat acel procent dupa bunul plac, nu venitului real. In acest caz se justifica si plangerea penala si recuperarea sumei restante pt ca exista o suma restanta.
Problema ramane in a dovedi veniturile reale in baza contractelor. Cred ca daca cei ce se ocupa de dosar insista, scot la iveala acele contracte.
Livica, puteti depune si acea hot la dosar ( cu ocazia asta ii aduceti aminte politistului si de dosarul dvs :)), poate ajuta motivele care au stat la luarea acestei decizii

Asa este, la inceput pensia a fost stabilita in procent din venituri si platea 250 lei si de cateva luni 300 lei. Politistul chiar se ocupa de cercetare, spre deosebire de cel din localitatea unde sta fostul sot. Problema e ca acum e in impas cu atatea minciuni cat a adunat in dosar si asta speram, sa conteze hotararea judecatorului cu pensia in suma fixa, care este mai mult decat bine venita pentru noi. Sper sa o si plateasca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Mesaj pentru mamele care se lupta pentru drepturile copiilor lor Livica Livica Mesajul meu este in special pentru sotiile de navigatori, care dupa divort nu sunt interesati decat sa-si insele copiii pe care pretindeau ca-i iubesc. Toata ... (vezi toată discuția)